Usturoiul e recomandat în cazul infecţiilor produse de stafilococi, precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii
Probioticele - aceste microorganisme vii denumite şi "bacterii benefice" se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Ele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora constă în faptul că nu afectează flora intestinală. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele şi pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejează organismul. Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi antimicrobiană a probioticelor este asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Aceştia se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, caşul, castraveţii muraţi, kefirul.
Uleiul de oregano - studiile au demonstrat că acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevărat aliat al organismului în special în perioadele în care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea. Acesta acţionează atât ca un bun expectorant şi agent antiviral şi totodată că un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor şi stimularea imunităţii.
Ceai verde - un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice, se arată în comunicatul citat de Mediafax.
Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.
Foto: Hepta
Probioticele - aceste microorganisme vii denumite şi "bacterii benefice" se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Ele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora constă în faptul că nu afectează flora intestinală. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenţa între bacteriile bune şi cele rele şi pot duce la distrugerea acelor bacterii care protejează organismul. Cu toate acestea, este important de reţinut că acţiunea antivirală şi antimicrobiană a probioticelor este asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Aceştia se regăsesc în special în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, caşul, castraveţii muraţi, kefirul.
Uleiul de oregano - studiile au demonstrat că acesta este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Un adevărat aliat al organismului în special în perioadele în care virozele sezoniere sunt predominante, uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea. Acesta acţionează atât ca un bun expectorant şi agent antiviral şi totodată că un antioxidant ce ajută la eliminarea toxinelor şi stimularea imunităţii.
Ceai verde - un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic, ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice, se arată în comunicatul citat de Mediafax.
Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.
Foto: Hepta