6 semne ciudate care arată că ești prea stresată
Stresul se poate manifesta în nenumărate moduri. Unele dintre acestea sunt simptome emoționale, cum ar fi iritabilitatea, iar altele pot veni sub forma problemelor fizice. Este important să îți dai seama dacă ai probleme când vine vorba de sănătatea emoțională, așa că iată câteva modalități prin care corpul te atenționează că ești prea stresată.
Cum îți dai seama dacă ești prea stresată?1. Te doare capul
Durerile de cap pot apărea și din cauza stresului. Este vorba despre acea durere care se simte ca bandă strâsă în jurul capului tău. Medicamentele de durere s-ar putea să te ajute când vine vorba de ameliorarea durerii, precum și meditația sau yoga.
2. Îți este sete
Atunci când ești stresată, glandele suprarenale, glandele mici situate în partea superioară a rinichilor, stimulează producția hormonilor de stres în corpul tău. Această oboseală suprarenală poate duce la o fluctuație a altor hormoni, inclusiv la o reducere a compușilor care pot afecta nivelul lichidelor și electroliților. Dacă îți este foarte sete, s-ar putea să fie din cauza stresului.
3. Transpiri
Dacă a trebuit vreodată să ții o ședință și aveai mâinile transpirate sau ai transpirat foarte tare, s-ar putea să știi despre ce este vorba. Excesul de transpirație cauzat de stres, cunoscut sub numele de hiperhidroză, poate afecta orice persoană care se confruntă cu un nivel al anxietății puțin mai mare decât cel normal. Încearcă trucuri de control al stresului, cum ar fi exercițiile de respirație sau ascultarea muzicii liniștitoare.
4. Îți cade părul
Căderea părului nu reprezintă un lucru plăcut pentru nimeni. Există câteva afecțiuni care determină căderea părului din cauza stresului excesiv: Telogen ellfuvium (părul cade prin simpla periere sau spălare), Trichotilomania sau Alopecia areata (sistemul imunitar al organismului începe să atace foliculii de păr). Este recomandat să discuți cu medicul tău dacă observi o pierdere a firelor de păr mai mare decât cea obișnuită.
5. Ai probleme cu memoria
Încearcă să fii atentă dacă uiți prea des unde îți pui cheile. Memoria șubrezită este corelată cu un nivel prea mare al stresului. Stresul cronic poate reduce memoria spațială, adică acea parte a minții care te ajută să îți amintești locațiile și obiectele.
6. Ai probleme cu dinții
Încleștarea dinților se poate întâmpla fără să fii conștientă de ea, chiar și în timpul nopții, când dormi. Iar principalul vinovat este stresul. Nu numai că aceste probleme provoacă durere la nivelul maxilarului, ci te poate expune și riscului de a deteriora dantura. Dentiștii recomandă tehnici de relaxare, așa că este cel mai bine să stai de vorbă cu un specialist.