10 obiceiuri care îţi vor accelera metabolismul
Dacă vreţi să vă îmbunătăţiţi sănătatea sau să pierdeţi în greutate, primul lucru căruia trebuie să îi acordaţi atenţie este metabolismul!
Brightside a făcut o listă de obiceiuri bune care vă vor accelera metabolismul:1. Programează-ţi mesele
Organismul nostru este inteligent, se aşteaptă să fie alimentat la un anumit interval de timp şi de aceea foloseşte o mare parte din energie ştiind că va primi şi mai multă energie în curând. În cazul în care mesele tale sunt neregulate, acesta stochează energie. Mănâncă la fiecare 3-4 ore şi îţi vei accelera metabolismul!
2. Bea mai multe lichide
Un aport suficient de lichide contribuie te ajută să ai un metabolism bun. Atunci când coprul tău nu este hidratat, arzi mai puţine calorii şi nici ficatul nu mai lucrează în arderea grăsimilor. Dacă nu îţi place să bei apă, consumă ceai obişnuit sau ceai verde.
3. Consumă lactate
Produsele lactate conţin o mulţime de substanţe nutritive care sunt esenţiale pentru arderea grăsimilor şi pentru construirea masei musculare. Calciul din lactate joacă un rol foarte important în metabolism.
4. Fă sport
Orice fel de activitate fizică îţi stimulează metabolismul. Exerciţiile de rezistenţă sunt cele mai bune pentru că ele ajută la formarea mai rapidă a masei musculare.
5. Trezeşte-te devreme
Lumina soarelui are şi ea un impact asupra metabolismului tău. Soarele de dimineaţă ajută corpul să reglemeteze acele procese biologice care depind de trecerea de la noapte la zi şi care sunt vitale pentru consumul de energie.
6. Nu renunţa la carbohidraţi
Nu ţine diete care scot complet carbohidraţii din alimentaţie. Pentru a sintetiza aşa cum trebuie serotonina, e nevoie să consumi carbohidraţi. Lipsa lor poate avea un efect negativ asupra creierului tău şi poate deveni stresant pentru organism. Renunţarea completă duce la pierderea lichidului, dar nu a grăsimii!
7. Renunţă la gustări
Dacă sunteţi fac chipsuri, sandvişuri şi dulciuri, trebuie să fiţi conştient că aceste gustări frecvente încetinesc metabolismul. Energia pe care o primim de la alimente durează 3-4 ore, apoi corpul consumă energia care ajutp la arderea grăsimilor. Ronţăielile nu fac altceva decât să împiedice aceste arderi şi astfel să luaţi în greutate.
8. Foloseşte sarea iodată
Un deficit de iod afectează negativ tiroida, care la rândul său are un impact negativ asupra metabolismului. Sarea de mare nu poate înlocui vechea sare iodată!
9. Menţine nivelul de fier crescut
Un deficit de fier privează muşchii de oxigen, ceea ce poate duce la probleme de sănătate. Mănâncă mai multă carne, peşte şi mere dacă dieta ta e săracă în fier!
10. Încetează să te mai stresezi
Cele mai multe probleme ale metabolismului au legătură cu incapacitatea noastră de a face faţă stresului. Atunci când suntem stresaţi, tiroida încetineşte metabolismul, ceea ce duce la creşterea în greutate.