optimist?Optimiştii trăiesc mai mult decât persoanele care gândesc negativ, susţin cercetătorii
Printre cele 65 de riscuri de deces pe care studiul le-a constatat ca având o potențială influență asupra longevității, percepția oamenilor despre propria lor sănătate s-a dovedit a fi cel mai important factor în comparație cu variabilele sociodemografice, cu caracteristicile stilului de viață, parametrii medicali și abilitățile cognitive multiple. Cu alte cuvinte, s-a descoperit că cel mai bun indicator al etalonului de viață este percepția în legătură cu cât de sănătoasă se simte persoana respectivă, notează ziarul citat de Agerpres.


"Percepția unei persoane asupra stării sale de sănătate ar trebui să fie luată în serios", a spus dr.Stephen Aichele, cercetător la Universitatea din Geneva, alături de colegii săi Patrick Rabbitt (Universitatea Oxford) și Paolo Ghisletta (Universitatea din Geneva).

Oamenii cu o minte activă trăiesc mai mult decât cei cu o deteriorare a proceselor cerebrale, se precizează în studiul publicat în revista Psychological Science.

Dr. Aichele consideră drept cauză a acestui fenomen faptul că starea de boală a organismului poate afecta creierul și pierderea agilității mentale ar putea indica condiții de sănătate depreciate.


"Studiul nostru arată că două variabile psihologice — autoevaluarea inferioară a stării de sănătate și scăderea vitezei de procesare legată de vârstă — par în special să fie indicatori importanți ai riscului de mortalitate crescut la vârsta mijlocie și la adulții în vârsta", el subliniat specialistul.

Aichele a declarat că grupul de cercetători care a efectuat acest studiu sugerează că aceste atribute psihologice, spre deosebire de factorii de risc medical care sunt definiți mai restrâns, reflectă și, în același timp, sunt influențați de o gamă largă de comportamente în legătură cu starea de sănătate, precum și de alte însușiri.



Foto: Depositphotos
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro