Înainte să îţi dai demisia, încearcă aceste 3 lucruri!
Psihologie · Autocunoastere / 13.10.2017

Visezi la un job de care să te bucuri şi cu şanse de a evolua sau chiar la o afacere proprie? Un studiu arată că mai bine de jumătate din angajaţi caută în mod constant un loc de muncă nou!

Te trezeşti forţat în fiecare dimineaţă şi eşti stresat atunci când te gândeşti la toate sarcinile şi proiectele care te aşteaptă? Mai mult decât atât, ai numai gânduri negative cu privire la şeful sau colegii tăi? Nu te mai regăseşti în munca pe care o faci şi vrei să găseşti un motiv bun ca să renunţi? Dacă simţi toate astea, e posibil să te situezi pe o pantă descendentă, să fii disperat de schimbare din cauza faptului că descoperi pe zi ce trece mai multe dezavantaje ale slujbei tale.


Punându-te pe tine pe locul de conducere şi preluarea controlului este una dintre cele mai importante pe care o poţi lua. Dar nu trebuie să renunţi imediat la locul de muncă. Înainte de a face acest pas şi de a renunţa la toate, există câteva lucruri pe care le poţi face pentru a nu răsa lor de frustrări pe viitor. Afirmaţiile altora te pot face să îţi schimbi modul de gândire, să te ajute să vezi oportunităţi noi, să fii mai productiv şi să rămâi motivat.

De când erai mic, oamenii din jurul tău ţi-au influenţat modul în care vezi lumea. Părinţii şi profesorii, prietenii şi colegii tăi te învaţă cum funcţionează lumea, din punctul lor de vedere. În fiecare situaţie pe care o experimentezi, iei decizii inconştiente cu privire la modul în care sunt lucrurile, decizii care sunt confirmate de experienţele viitoare, pentru că la asta te aştepţi şi pe asta te concentrezi.


Cheia pentru a schimba modul în care percepi o situaţie e să îţi schimbi părerea despre ea, să devii conştient de ceea ce se petrece în mintea ta chiar în momentul în care te simţi teribil şi simţi că ţi-a scăpat totul de sub control. Gândurile tale sunt legate de emoţii, care te fac să reacţionezi într-un anumit fel. Şi aceste acţiuni creează experienţa ta, realitatea subiectivă pe care o percepi drept adevăr.

Iată 3 lucruri pe care să le încerci înainte de a-ţi da demisia:


Fii conştient de gândurile tale negative
Gândurile negative pot motiva pentru o perioadă scurtă de timp prin teamă, dar ele nu te fac să te mişti în direcţia bună. Înţelegerea a ceea ce cauzează gândurile tale negative, pe care oamenii şi situaţiile o declanşează, aduce conştientizarea problemei.

Priveşte cu scepticism ceea ce crezi
După ce problema a devenit mai clară, mintea trebuie resetată, ceea ce înseamnă pur şi simplu că trebuie să pui la îndoială perspectiva actuală asupra jobului tău. Trebuie să te gândeşti că nu există doar o singură cale. Fiind conştient de toate lucrurile pozitive pe care ţi le aduce,de oportunităţile pe care le aduce şi de ce relaţii uimitoare ai câştigat de-a lungul anilor te aduc într-un loc plin de recunoştinţă şi şansă.


Construieşte punţi de gândire
După ce deconectezi un gând de la o emoţie negativă, trebuie să construieşti punţi de gândire pentru a-ţi face mintea să te creadă mai uşor. Construirea lor reprezintă un proces de hrănire a minţii cu gânduri pozitive, să vrei să fii blând şi înţelept, conştient de faptul că mintea ta vrea doar să fii în siguranţă. Spunându-ţi că firma pentru care lucrezi este cel mai bun loc pentru a lucra acum, când mintea ta e traumatizată şi chiar înspăimântată de viaţa de zi cu zi, pare a fi o minciună, dar crede că punţile te vor ajuta chiar dacă aceste două lucruri sunt foarte contradictorii. Fă asta până când ajungi să crezi că munca pe care o faci, de fapt, deschide o mulţime de uşi pentru tine, chiar dacă se va întâmpla în afara companiei.

Nu contează dacă decizi să rămâi sau nu la locul de muncă actual, important este să ai o atitudine revigarantă şi să încerci să îţi reînnoieşti energia. Prin stăpânirea minţii, preiei controlul şi eşti mai conştient de libertatea pe care o ai în alegerile tale.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro