5
Ciudata relaţie dintre om şi animal: Pisica luată de pe stradă crede că omul cu barbă e mama ei
Divertisment / 13.10.2017

O pisică pe care un tip cu barbă a salvat-o de pe stradă crede că acesta e mama ei. Şi se comportă ca atare.

Ceea ce părea o zi de lucru obişnuită pentru bărbosul pe nume Jordan s-a terminat cu un bonus neaşteptat: o pisică pe care a găsit-o la marginea unei păduri şi pe care a luat-o acasă. Într-un fel neobişnuit, Jordan spune că barba a fost un element de legătură pentru noua prietenie. Iată cum.

Jordan lucrează ca operator mecanic la o staţie de extragere a gazelor naturale din Pennsylvania, Statele Unite. Într-o zi, în timp ce făcea o lucrare de mentenanţă într-o zonă rurală, a zărit o mogâldeaţă cu blăniţă ieşind din pădure. Era o pisicuţă roşcată, care s-a apropiat de el aproape târându-se, cerşind ajutor.


"Aproape că am înlemnit şi m-am şi topit în acelaşi timp. Arăta atât de tristă! Era istovită, n-arăta deloc bine. M-am uitat în jur şi n-am mai văzut altă pisică. Practic, noi lucrăm în mijlocul pustiului", a povestit muncitorul.  

Puiul avea doar câteva săptămâni şi n-a ezitat deloc când Jordan a luat-o în braţe şi a băgat-o în maşină. A fost foarte norocoasă, pentru că, judecând după starea în care se găsea, n-ar fi supravieţuit în acele condiţii, mai ales că avea şi o problemă la un ochi, relatează
The Dodo. Jordan a fost omul potrivit la locul... nimerit şi asta a salvat-o.

"Nu puteam s-o las acolo. Să vezi o pisică în halul ăla... eu nu pot să duc aşa ceva. Pur şi simplu am fost acolo la momentul potrivit. A stat toată ziua cu mine în maşină. Aveam nişte ton la serviciu, aşa că i-am dat să mănânce", a spus el.

În următoarele ore, pisicuţa s-a tot învârtit pe lângă Jordan în timp ce acesta îşi vedea de treabă. I-a făcut şi un mic culcuş în pălăria lui. Pe zi ce trecea, prietenia dintre ei devenea mai strânsă, iar pisica se punea pe picioare. Până când Jordan şi-a dat seama că aceasta crede că el este... mama ei:
"A început să-mi caute prin barbă ca să sugă lapte. A venit peste umărul meu şi mi-a ciufulit barba. Îşi băga capul în bărbia mea. Atunci mi-am dat seama că nu pot lăsa puiul pe mâna altcuiva. Ăsta stă cu mine acasă, nu-l las la niciun adăpost, aşa m-am gândit", a povestit el.

A dus pisica la un veterinar, iar medicul i-a spus că are infecţie respiratorie şi o problemă la un ochi. După câteva zile de tratament, pisica a devenit tot mai vioaie şi a început să se joace cu Jordan şi cu soţia lui.
"Este foarte bine acum. Sare de jur împrejur, se joacă, îşi întinde lăbuţele, ca orice pisică. E destul de nebună, face mai multe nebunii decât alte mâţe", a mai spus el.

Jordan a botezat-o Odin. Nu-i prima pisică pe care el a salvat-o în timp ce muncea. Cu câţiva ani în urmă, a luat altă pisică abandonată şi a adus-o acasă. Acum se joacă cu Odin. "Uite că am făcut-o din nou. Nu ştiu de ce mi se tot întâmplă aşa ceva, dar nici nu vreau să le las", a mai spus bărbosul sufletist.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro