Ingrediente
• 1 ceapa alba • 300 gr spaghetti • un praf de piper macinat • 3 catei de usturoi • un praf oregano • 200 gr ciuperci taiate • 3 litri apa • 2 linguri ulei • 200 gr kaizer • 8 linguri suc de rosii • 1 lingura sare • 2 linguri vin alb
Mod de preparare
La doua focuri se face in paralel sosul si se pune apa la fiert pentru spaghete. Se curata o ceapa, se spala, se taie marunt si se adauga in tigaia cu ulei incinsa sa se caleasca. Se adauga ciupercile, o ceasca de apa si se fierb cinci minute.Se amesteca sa nu se lipeasca si se pun bucatile de kaizer taiate feliute.Se amesteca din cand in cand si se pun pe rand, usturoiul taiat marunt,vinul, sarea, piperul, oregano si sucul de rosii.Se mai lasa putin si se ia de pe foc. In apa care a inceput sa fiarba se pune o lingura de sare, apoi se pun spaghetele pentru 12 la 14 minute.Dupa ce au fiert se scurg de apa ,se pun intr-un bol , se adauga sosul fierbinte, se amesteca incet cu doua furculite de jos in sus, de la lateral spre interior si se servesc calde. Pofta buna !