Pastitsio
Paste / 20.04.2013

Ingrediente

Ingrediente pentru Pastitsio 250 gr paste bucatini Sosul de carne 500 gr carne tocata de vita (sau miel) 1 ceapa mare 2 foi dafin 1 conserva rosii (de 400 gr) 1/2 lingurita oregano uscat 1/2 lingurita cimbru uscat 1 boaba ienibahar 2 prize scortisoara macinata 2 linguri ulei sare, piper negru Sos bechamel 100 gr unt 2 linguri cu varf faina 600 ml lapte fierbinte 2 oua 200 gr cascaval (un cascaval care se topeste usor, eu am pus Moeciu) putina nucsoara razuita sare

Mod de preparare

Preparare Incepem cu prepararea sosului de carne: in uleiul incins calim ceapa tocata marunt impreuna cu foile de dafin pana se inmoaie. Se aduga carnea tocata si se prajeste la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand pana se evapora toata apa pe care o lasa si apoi incepe sa se rumeneasca usor (cca 15 minute). Se adauga rosiile strivite cu furculita (inclusiv sucul de pe ele), restul condimentelor si se amesteca bine. Cand incepe sa fiarba sosul, dati focul la mediu spre mic, puneti capacul si lasati sa fiarba timp de 45 minute. * cand sosul e gata, daca vedeti ca s-a adunat prea multa grasime deasupra (asta e in functie de carnea folosita) o puteti lua cu o lingura Cu 15 minute inainte de a fi sosul gata puneti o oala cu multa apa si sare la fiert. Cand fierbe, adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet (sa fie fierte al dente). Pana fierb pastele pregatiti sosul bechamel conform instructiunilor de aici pana la pasul 4 (inclusiv). Luati sosul de pe foc si adaugati ouale batute, in fir subtire si amestecand non-stop cu telul, astfel incat sa nu faceti omleta. Apoi adaugati cascavalul razuit (pastrati 2-3 linguri) si amestecati pana se topeste. La final condimentati sosul cu sare si nucsoara dupa gust. Adaugati 2 linguri de sos bechamel in sosul de carne. Adaugati 1 polonic de sos bechamel peste pastele fierte si scurse. Intr-un vas termorezistent (eu am folosit forma ovala) puneti un strat subtire de bechamel, cat sa acopere fundul. - adaugati apoi jumatate din paste * daca vreti sa fiti scrupulosi, aveti grija ca pastele sa fie pe lungul vasului, astfel incat la final, cand taiati pastitsio sa se vada gaurile din bucatini - turnati apoi tot sosul de carne peste paste si nivelati. - peste carne asezati restul de paste * mie nu mi-au mai incaput in vas toate pastele, asa ca am pus doar cateva, astfel incat sa-mi ramana loc pentru ultimul strat de sos - turnati sosul bechamel ramas peste paste - presarati cascavalul pastrat peste sos Dati la cuptor, la 180C pentru 30 minute, pana se rumeneste frumos Lasati sa se racoreasca, apoi se poate servi. Este buna si reincalzita.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro