Paste in stil italian
Paste / 21.08.2009

Mod de preparare

Caracteristice bucatariei italiene, pastele au cucerit intreaga  lume. Se prepara usor, sunt gustoase si reprezinta o combinatie perfecta intre cereale, legume si grasime. In plus, nu contin nici un fel de aditivi, doar grau si apa. Au vitamine, din grupul B, minerale (magneziu si fosfor) si fibre.

Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru a reusi, trebuie sa folosesti paste de calitate, din grau dur. Sunt delicioase si pastele colorate (rosii sau verzi, colorate cu ajutorul rosiilor, respectiv spanacului), dar si cele clasice.

Foarte important este sa respecti timpul de fierbere, sa le fierbi in apa multa (150 -200 de grame de paste la 1 - 1,5 litri de apa), in care ai pus sare, sa le clatesti bine, cu apa rece, dupa ce au fiert si sa adaugi ingrediente de buna calitate.

Un alt secret este sa folosesti ierburi proaspete pentru o aroma adevarata. Pastele, de toate formele si de toate tipurile, sunt la fel de bune si reci si calde, si dulci si sarate, si vegetariene si cu adaos de carne.

   Carbonara clasice

   Lasagna cu carne si sos alb

   Cannelloni cu spanac

   Paste cu ciocolata

  • gianny, sâmbătă, 22.10.2011 17:48
    GRESIT

    am observat ceva destul de gresit tinand cont de cativa maestrii bucatari italieni... " ESTE GRESIT SA CLATESTI/SPELI PASTELE DUPA FIERBERE CU APA RECE , PASTELE SE FIERB SI SE ADAUGA PESTE SOSUL PREGATIT DUPA DORITELE FIECARUIA SAU DUPA O RETETA ANUME "

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro