Ingrediente
2 linguri ulei de măsline 1 șalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiați pe jumătate și feliați fin 3 căței de usturoi, tocați fin 300g din pastele preferate 1 legătură mică de busuioc, tocat (se păstrează câteva fire întregi, pentru decor) coaja rasă de la 1 lămâie 50g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 50g semințe de pin, prăjite 250g de ricotta
Mod de preparare
1. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se sotează șalota și dovleceii opt minute, până se înmoaie. Când încep să capete culoare, se adaugă usturoiul și se mai lasă două minute. 2. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se păstrează deoparte puțină apă. Se amestecă pastele cu dovleceii și cu busuiocul, coaja rasă de lămâie, parmezanul și semințele de pin. Se asezonează, se presară bucățele de ricotta și se amestecă ușor. Se servește cu parmezan presărat. Se decorează cu frunze întregi de busuioc.