paste cu creveti
Paste / 10.05.2013

Ingrediente

400 g cozi de creveti 250 g spaghetti (sau alte paste lungi – vezi tipuri de paste) 2 roșii mari 1 cutie de roșii întregi 4 căței de usturoi 50 ml vin alb sec 1 legăturică de pătrunjel proaspăt ulei de măsline sare, piper, parmezan ras

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă puneți ulei de măsline la încins. Pregătiți cozile de creveți (dacă folosiți creveți congelați, decongelați-i înainte și înlăturați surplusul de apă) și puneți-le în tigaie la rumenit. Creveții se înroșesc când sunt gata. Întoarceți-i din când în când pentru a se face uniform. După ce creveții s-au rumenit, adăugați usturoiul tocat și amestecați. Adăugați roșiile tocate cuburi și lăsați puțin la fiert să lase roșiile zeamă. Separat, puneți pastele la fiert în apă cu puțină sare și o lingură de ulei. Pastele trebuie să fie fierte al dente – urmați indicațiile de pe ambalaj și folosiți un timer de bucătărie. Adăugați în tigaie roșiile din conservă și vinul alb, și lăsați la fiert la foc mic câteva clocote, să scadă puțin. Dacă folosiți doar roșii proaspete, adăugați un vârf de lingură de zahăr; roșiile sunt acrișoare și schimbă gustul pastelor. După ce s-au fiert, scurgeți pastele. Într-un vas încăpător amestecați pastele cu creveții, ușor ca să nu se rupă. Serviți în farfurii de paste, cu pătrunjel verde proaspăt tocat, parmezan ras, sare și piper după gust.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro