Macaroane milaneze
Paste / 12.07.2002

Mod de preparare

Iata ceva usor de facut, care se poate manca in orice vacanta si in oriceanotimp: macaroane milaneze. Preluate de la prietenii nostri italieni,macaroanele sunt pe gustul multor romani.

Ingrediente: 400 grame macaroane, 100 g. parmezan sau svaiter, 100g. limba afumata, 100 g. ciuperci, o lingura de unt, sare. Pentru sosulde rosii: 500 g. rosii in bulion, o lingurita de zahar.

Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se limpezesc cu apa fierbintesi se scurg. Se adauga o lingura de unt si cateva linguri de parmezansau svaiter, 100 g. limba afumata taiata marunt si 100 g. ciupercifeliate. Se face un sos de rosii din 500 g. rosii in bulion, o linguritade zahar si putina apa si se toarna deasupra macaroanelor. Se servestefoarte fierbinte.

  • aly, sâmbătă, 27.09.2008 22:18
    mamma miaaaaaaaaaa

    M-am uitat si eu de curioasa peste retetele asa zise ``imprumutate de la prieteni nostri italieni`` Sincer m-am minunat si mi-am facut cruce sunt romanca si totodata si italianca credeti-ma ca sunt adevarate esperimente esuate ,in fiecare zi mananca in stil italian ba chiar retete romanesti le-am adaptat stilului mediteranean ,doar sarmalele si ciorba de burta au ramas 100% romanesti asa ca ........... Lasati-o balta cu sentimentul de autostiutoare!!!.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro