Bucura-te de savoarea spaghetelor...
Paste / 07.11.2008

Mod de preparare

Exista o varietate mare de paste in traditia culinara italiana, in functie de forma sau modul in care sunt pregatite. Poate ai auzit deja de Vermicelli, Linguini, Tagliatelle, Penne, Maccaroni, Ravioli, Gnocchi, Fusilli sau Lasagna.

Vom incerca, pe parcusul mai multor articole, sa va prezentam retete apetisante cu fiecare dintre aceste delicii, incepand cu... celebrele spaghete!

Satioase, usor de preparat, amestecate cu ingrediente gustoase, proaspete si usor condimentate, spaghetele sunt excelente, fie ca le consumi la pranz, cina sau chiar ca gustare.

Italienii au un adevarat ritual de preparare a spaghetelor, incepand cu fierberea acestora si terminand cu adaugarea mirodeniilor. Pentru a te bucura de adevarata savoare a spaghetelor "a la Italia", trebuie sa tii cont de cateva mici trucuri:

  • In primul rand, nu le fierbe prea mult; spaghetele sunt cele mai bune atunci cand sunt pregatite "al dente", fiind, deci, usor crocante.
  • Adauga sare in apa pentru fiert spaghetele doar atunci cand aceasta se afla aproape de punctul de fierbere si nu lasa spaghetele prea mult in apa dupa ce au fiert; este chiar recomandat sa le strecori imediat, pentru a le impiedica sa absoarba apa in continuare.
  • Nu pune niciodata spaghetele la fiert in apa rece, deoarece se vor lipi.
  • In timpul fierberii, este indicat sa amesteci din cand in cand in oala in care fierb spaghetele, pentru a le impiedica sa se lipeasca.

Pont Eva.ro: Poti adauga in apa in care au fiert pastele un cubulet de unt - le va da un gust deosebit!

Iti oferim trei retete exotice de spaghete, carora nimeni nu le va rezista. Retetele sunt preluate din volumul "Paste", aparut la editura House of Guides, in 2008.

  • dya, duminică, 15.02.2009 09:40
    comentariu

    prea multa branza

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro