Ouale de Paste
In cele mai vechi timpuri, vopsitul oualelor de Paste era un adevarat ritual. Acum, din lipsa timpului sau pur si simplu din comoditate, dorim solutii cat mai simple pentru a avea oua frumoase pe masa sarbatorilor de Paste.
De la bunici, mame si prietene am adunat sfaturi care sa te ajute sa ai cele mai frumoase oua vopsite.
Rosii, galbene, verzi sau albastre, ouale trebuie sa aiba o culoare uniforma. Asa ca trebuie sa ai grija cu ele inca de la cumparare. Alege-le pe cele cu suprafata neteda, iar inainte de a le fierbe spala-le in apa cu putin detergent de vase, iar apoi clateste-le si lasa-le sa se usuce.
Cand se pun la fiert, pentru a nu se sparge, adauga sare in apa rece. Iara tunci cand pregatesti vopseaua, adauga in vasul cu pricina o lingura de otet.
Dupa ce sunt vopsite, pentru a capata luciu, ouale sunt lasate sa se usuce apoi sunt unse cu ulei sau cu slanina (depinde de ce are in casa gospodina). Iar pentru a impresiona toti musafirii sositi la masa de Paste, asaza-le frumos in cos de nuiele, in care in prealabil poti pune cateva fire de iarba.