Varză ungurească cu afumătură
Reţete · Mancaruri / 16.12.2010

Ştiu că suntem în post, ştiu că nu este bine să recomandăm un astfel de preparat, dar este atât de delicios încât nu am reuşit să mă abţin.

Ştiu că suntem în post, ştiu că nu este bine să recomandăm un astfel de preparat, dar este atât de delicios încât nu am reuşit să mă abţin. Varză cu afumătură, un preparat care face poftă şi celui mai puţin mâncăcios dintre noi. Este adevărat, are cam multe calorii, însă propun să uităm pentru un moment de diete şi kilogramele în plus şi să ne delectîm cu o porţie din acest preparat, după cel gătim, evident.

Care sunt ingredientele de care avem nevoe?


250 g slănină afumată

4 bucăţi de cârnaţi afumaţi
250 g de costiţă
2 cepe
1 pahar de smântână
o varză murată
boia dulce
piper boabe
ulei

Cum preparăm produsul?


Ceapa tăiată peştişori se căleşte în ulei, iar când aceasta este rumenie se adaugă costiţa şi slănină - tăiate - şi boiaua. După ce compoziţia aceasta este gata, se trece la aranjarea produsului. Într-un vas pentru cuptor, tapetat în prealabil cu grăsime, se pune un strat de varză tocată, un rând de cârnaţi feliaţi, un rând de varză, un rând de afumătură şi ceapă, iar ultimul rând va fi cel de varză.


Înainte de a se băga la cuptor, smântâna se toarnă peste varză şi se pudrează cu boia. Preparatul se lasă la cuptor până ce varza este coaptă suficient.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro