Incearca delicioasele fructe de mare...
Reţete · Mancaruri / De Claudia Ariton, 26.09.2008

Cand vine vorba despre consumul fructelor de mare, putem spune ca majoritatea dintre noi suntem impartite in doua tabere: tabara celor care le adora si cea a femeilor care le detesta.

Cand vine vorba despre consumul fructelor de mare, putem spune ca majoritatea dintre noi suntem impartite in doua tabere: tabara celor care le adora si cea a femeilor care le detesta.

Aceste doua moduri de a aborda prepararea sau consumul unor mancaruri pe baza de fructe de mare se sprijina pe faptul ca unele persoane prefera sa judece un aliment si dupa aspect, in timp ce altele se concentreaza mai mult asupra gustului.

Pentru cei care nu au copilarit in zone litorale, fructele de mare reprezinta un aliment exotic, poate chiar excentric si nu putini sunt aceia care stramba din nas atunci cand aud de crustacee sau alte animale marine, cu "mustati' sau clesti. Pe de alta parte, cei care au avut curajul sa incerce fructe de mare (bine gatite) s-au declarat cuceriti "iremediabil" de gustul acestora.


Daca nu esti incantata de homari sau scoici, insa adori pestele, tot iubitoare a fructelor de mare te numesti. Pestele, alaturi de crustacee sau moluste, face parte din categoria fructelor de mare, fiind o sursa excelenta de proteine si pretiosi acizi Omega-3, care lupta impotriva obezitatii, a hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare, in general.

In ceea ce priveste modul de preparare a fructelor de mare, nu trebuie sa fii bucatar-sef pentru a te descurca de minune. Iti oferim cateva retete absolut delicioase, usor de preparat, care te vor incanta si te vor convinge de faptul ca fructele de mare trebuie incercate:
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro