Strudel cu piept de pui
O reteta tot pe baza de pui, dar intr-o combinatie cum nu cred ca te-ai asteptat vreodata sa gasesti. Acest strudel are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos! Pieptul de pui, asociat cu morcovul, ciupercile si smantana, are un gust dulce-acrisor ce va fi, cu siguranta, apreciat de toti mesenii. Si, daca nu te gandeai ca poti pregati strudele chiar la tine acasa, iata ca acum iti oferim o reteta care iti va asigura succesul... gastronomic! Pofta buna!
O reteta tot pe baza de pui, dar intr-o combinatie cum nu cred ca te-ai asteptat vreodata sa gasesti. Acest strudel are marele avantaj ca se prepara rapid si este extrem de gustos!Pieptul de pui, asociat cu morcovul, ciupercile si smantana, are un gust dulce-acrisor ce va fi, cu siguranta, apreciat de toti mesenii.
Si, daca nu te gandeai ca poti pregati strudele chiar la tine acasa, iata ca acum iti oferim o reteta care iti va asigura succesul... gastronomic! Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
1 1/4 kg piept de pui (dezosat si fara pielita);
500 g foitaj;
150 g unt;
3 cepe;
1 fir mare de praz;
300 g ciuperci (din conserva);
1 morcov mare;
200 g smantana;
1 ou;
1 salata verde;
20 g margarina;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Se aleg 800 g file din piept de pui, care se condimenteaza cu sare si piper; carnea se prajeste cate 4 minute pe fiecare fata, la foc mediu, in 50 g de unt. Se lasa sa se raceasca.
2. Intr-o tigaie, se incing 50 g de unt. Ceapa si prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga in untul incins. Se calesc 3-4 minute, pe foc mic, apoi se adauga ciupercile, scurse de zeama din conserva si tocate marunt, si morcovul, curatat si dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Totul se mai caleste 6 minute, pe foc domol, amestecand.
3. Restul de piept de pui (care nu s-a prajit) se toaca marunt cu cutitul. Se incing 50 g de unt si se pune carnea de pui tocata. Se caleste 4 minute, dupa care se raceste si se adauga peste amestecul cu ciuperci. Peste toate se pun albusul oului batut si smantana, apoi se amesteca energic.
4. Se intinde foaia de placinta. Se acopera cu jumatate din cantitatea de umplutura preparata. La mijloc se aranjeaza bucatile de piept prajite initial, iar peste ele se intinde restul de umplutura.
Timp de preparare:
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.