Desi stirile din aceasta perioada nu sunt favorabile consumului de carne de pui, existand pericolul gripei aviare, ideea nu este sa renuntam la acest tip de carne. In definitiv, autoritatile incurajeaza consumul de carne de pui si, daca iti iei toate masurile de precautie si prepari carnea conform indicatiilor date, nu ai de ce sa te temi. Pana la urma, isteria si panica generala nu folosesc la nimic.
Desi stirile din aceasta perioada nu sunt favorabile consumului de carne de pui, existand pericolul gripei aviare, ideea nu este sa renuntam la acest tip de carne.
In definitiv, autoritatile incurajeaza consumul de carne de pui si, daca iti iei toate masurile de precautie si prepari carnea conform indicatiilor date, nu ai de ce sa te temi. Pana la urma, isteria si panica generala nu folosesc la nimic.
Daca am reusit sa te convingem sau nu sa te apuci de reteta in aceasta seara sau in week-end, nu stiu. Oricum ar fi, poti pastra rulada din piept de pui cu masline pentru ceva mai tarziu, cand vei fi sigura ca nu pui in pericol sanatatea ta si a familiei tale. Pofta buna!
Ingrediente si cantitati:
1 piept mare de pui (cca 1 kg);
350 g masline;
150 g cascaval ras;
200 g ciuperci;
2 linguri margarina;
1 lingura busuioc;
5 cepe mici;
2 catei de usturoi;
3 morcovi;
1 pastarnac;
sare;
piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui spalat (fara os si fara pielita) se taie astfel incat sa obtinem o suprafata cat mai mare.
2. O parte din masline (200 g) se fierbe 5 minute; maslinele se scurg, se scot samburii si se toaca.
3. Suprafata de carne se presara cu piper si putina sare, apoi se repartizeaza cascavalul. Deasupra se presara busuioc tocat, iar, la sfarsit, maslinele tocate. Se ruleaza preparatul si se leaga cu o ata speciala. Se unge cu margarina si se pune pe o folie de aluminiu.
4. Cepele, usturoiul, morcovii, pastarnacul se curata, se spala si se taie fasii mari, care se aranjeaza de o parte si de alta a ruladei, pe folia de aluminiu. Tot aici se pun si ciupercile si maslinele ramase intregi.
5. Folia de aluminiu se pliaza astfel incat sa obtinem o punga, care va inchide in ea perfect rulada si legumele. Aceasta punga se pune intr-o tava, care se introduce in cuptorul preincalzit, 50 de minute, la foc mediu.
6. Preparatul se serveste cald, feliat, inconjurat de legumele si sosul din punga.
Sugestie: Friptura la cuptor preparata in folie de aluminiu este mai frageda si mai zemoasa.
Timp de preparare: 45 de minute, plus timpul de coacere.
Se obtin 6 portii.
Preluare din cartea "Preparate din carne de pui" - Elisabeta Iorga, Editura Cartea de Buzunar, Util in Bucatarie, 2005.