Tipuri de celulita si optiuni de tratament
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 07.12.2013

Masajul, vacuumul si electrostimularea sunt cateva dintre metodele care te pot ajuta sa scapi de celulita. Afla cate tipuri de celulita exista si cum ne recomanda specialistii sa le tratam.

Tesutul afectat de celulita este tesutul conjunctiv al dermei si cel subcutanat, iar cel adipos(gras) este implicat in mare parte doar ca urmare a dezvoltarii celulitei.

Vacuumarea este unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru celulita de toate gradele (de la gradul 1 pana la stadiul de macronoduli), prin care se reuseste spargerea si antrenarea celulelor grase care dau acel aspect de "coaja de portocala".


Cum tratam celulita de gradul 1 (incipienta)?

Aceasta invadeaza vaste suprafete ale corpului (de preferinta regiunile inghinale si abdominale si partea interioara a bratului si a axilei). Localizarile sunt imbibate de apa si au contururi vagi.


Optiuni de tratament: 10-12 sedinte (30 minute/terapie cu vacuum) si celulita se amelioreaza in proportie de 90%-100%.


Cum tratam celulita moale sau flasca?

Acest tip de celulita prezinta o infiltratie mare de apa. Se deosebeste de edemul clasic mai ales prin aspectul de "coaja de portocala" al pielii si prin absenta semnului de adancitura la apasarea degetului, prezent intotdeauna in caz de edem. La acest tip de celulita se combina masajul vacuumatic cu role si masajul cu cupe mici, combinatie care duce la drenarea lichidului interstitial. Este recomandat sa se faca terapii in sinergie-electrostimulare in tunelul cu infrarosii si impachetari extraforte anticelulitice (de exemplu cu fango alb si piper alb).


Schema de tratament in acest caz poate fi urmatoarea: 5 electrostimulari (60') la tunelul cu infrarosii, 5 impachetari extraforte anticelulitice si drenante cu fango alb si piper, 10 sedinte de vacuum-program drenare si anticelulitic, 10 infolieri extraforte anticelulitice.


Cum tratam celulita dura sau compacta?

Acest tip de celulita este caracterizata prin grupari compacte (pernute), putin mobile, care apar in general la persoanele viguroase, solide. Pielea pernutelor este dura, putin mobila si greu de pliat; epiderma in schimb este subtire si transparenta, de o culoare violacee adesea, care in zonele supuse unei tensiuni superficiale anunta viitoarele striatii. Palparea pielii poate sa provoace o senzatie de furnicatura sau de durere.


Optiuni de tratament: tratamentul anticelulitic trebuie sa combine neaparat masajul cu bambus cu vacuumul si electrostimularea (60 minute-program slabire) cel putin 3 sedinte pe saptamana si infolieri extraforte anticelulitice (intr-o prima faza).


Cum tratam celulita fibroasa?

Celulita fibroasa este rezultatul evolutiei de tip sclerotic a altor tipuri de celulita, in special cea dura. Medicul o recunoaste dupa consistenta accentuata la palpare. Se trataeza ca si celulita dura.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro