5 ingrediente care-ţi luminează faţa. Încearcă-le şi tu!
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 26.04.2013

Atunci când avem un ten tern parcă nici machiajul nu mai reuşeşte să ne înfrumuseţeze. Nu mai contează ce produse folosim sau în ce culori, faţa noastră este lipsită de strălucire. De aceea, nu trebuie să ne bazăm doar pe machiaj atunci când vrem să avem o faţă luminoasă. Foarte importante sunt şi ingredientele din cremele sau din măştile faciale pe care le folosim pentru îngrijirea tenului.

Atunci când avem un ten tern parcă nici machiajul nu mai reuşeşte să ne înfrumuseţeze. Nu mai contează ce produse folosim sau în ce culori, faţa noastră este lipsită de strălucire.

De aceea, nu trebuie să ne bazăm doar pe machiaj atunci când vrem să avem o faţă luminoasă. Foarte importante sunt şi ingredientele din cremele sau din măştile faciale pe care le folosim pentru îngrijirea tenului.

Vitamina C

Vitamina C este o adevărată minune pentru tenul lipsit de strălucire. De aceea, atunci când tenul tău îşi pierde din luminozitate apelează la un serum sau o cremă pe bază de vitamina C. Este recunoscut faptul că vitamina C este esenţială pentru menţinerea nivelului de colagen, care este răspunzător de fermitatea şi de elasticitatea pielii. De asemenea, îţi poţi masa faţa cu o felie de ananas. Fructul conţine vitamina C şi antioxidanţi. În aceeaşi categorie intră şi sucul proaspăt de portocale pe care îl poţi aplica pe faţa curată. Tenul tău va absorbi toată vitamina C din suc.



Exfoliante

Atunci când tenul tău îşi pierde din luminozitate are nevoie de exfoliere. Poţi să foloseşti mălai sau zahăr brun amestecat cu miere de albine sau smântână. Pasta care rezultă este un gomaj din ingrediente naturale, foarte eficient. Întinde compoziţia pe toată faţa şi masează prin mişcări circulare. După ce ai terminat, clăteşte faţa cu ceai de muşeţel. Cu ajutorul acestui gomaj vei scăpa de punctele negre şi de celulele moarte, iar ceaiul de muşeţel va înlătura toate impurităţile de pe faţă şi va avea şi un rol cicatrizant.


Dacă foloseşti un gel de exfoliere din comerţ este bine ca printre ingrediente să găseşti şi acizii de fructe (AHA). Aceştia au proprietăţi exfoliante, stimulând eliminarea stratului superficial de celule îmbătrânite şi regenerarea pielii din profunzime. Astfel, tenul tău va străluci!

Miere

Mierea este perfectă pentru tenul lipsit de strălucire. Recunoscută pentru proprietăţile sale nutritive, mierea este un puternic detoxifiant, curăţând porii şi îndepărtând cu succes microbii. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted şi luminos. Pentru o mască naturală, ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de iaurt. Amestecă bine toate ingredientele, iar pasta obţinută o aplici pe toată faţa. Mierea îţi va reface structura pielii, iar gălbenuşul şi uleiul de măsline o vor hidrata. Nu uita că înainte de a-ţi aplica o mască trebuie să-ţi cureţi bine tenul şi gâtul. Masca se ţine pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor, circa 30 de minute şi se îndepărtează cu apă călduţă.


Un alt remediu natural pentru curăţarea tenului se obţine dintr-o linguriţă de miere încălzită şi lapte care se aplică pe ten. Pielea va căpata un aspect strălucitor şi sănătos

Argilă

Un alt ingredient natural care-ţi redă strălucirea tenului este argila. Este bogată în minerale (calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu etc.) şi are proprietăţi cicatrizante, antitoxice, antiseptice, ceea ce o face un foarte bun ingredient în tratamentele cosmetice. Pentru o mască ai nevoie de 2 linguriţe de argilă, 2 linguriţe de lapte şi o linguriţă cu smântână. Se amestecă argila şi laptele călduţ până se transformă într-o pastă. Adaugă smântâna şi amestecă bine. Aplică pasta obţinută pe tenul curat şi ţine masca până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

 
Avocado

Cu siguranţă ai folosit de mai multe ori avocado în bucătărie, dar ştiai că-l poţi folosi şi în tratamentele tale cosmetice mai ales dacă ai un ten tern? Fructul bine copt se pasează cu o furculiţă până se obţine o pastă. Se întinde pe toată faţa pentru 15-20 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Tenul tău va străluci de sănătate!
 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro