Mastile faciale sunt adevarate "infuzii de frumusete". In functie de principiile de baza continute, acestea actioneaza direct la tinta...
Ne putem gandi la mastile faciale ca la "infuzii de frumusete". In functie de principiile de baza continute, mastile faciale pot fi: purificatoare, hidratante sau exfoliante, adresandu-se problemelor fiecarui tip de ten.
Din aceasta cauza, alegerea corecta a tipului de masca este foarte importanta. Folosind o masca necorespunzatoare poti afecta negativ starea tenului tau.
Atat mastile faciale preparate in casa cat si cele din comert iti pot fi de ajutor atunci cand simti nevoia sa ii acorzi atentie deosebita pielii. Mastile de infrumusetare vin sa completeze un ritual de ingrijire adecvat.
"Mastile facute acasa sunt eficiente cu conditia sa fie potrivite tenului nostru; ele contin ingrediente naturale (spre exemplu acizii din fructe) cu eficienta demonstrata. Dar, foarte mare atentie, pot avea efecte secundare - de exemplu, acizii din fructe pot fi fotosensibilizanti. Avantajul mastilor facute acasa este ca ele se fac rapid si sunt ieftine, conditia necesara este sa stim care dintre potentialele ingrediente pe care le introducem se potrivesc pielii noastre si sa cunoastem eventualele efecte secundare.
De preferat, mai ales pentru persoanele care au probleme reale ale pielii (acnee, piele sensibila, uscata etc.) sunt mastile din comert (farmacii in special) pentru ca sunt mai complexe din punct de vedere al compozitiei si contin mai multe ingrediente active, in afara de cele naturale; pe langa asta, fiecare dintre ele este formulata pentru un anumit tip de ten, are "instructiuni de folosire", deci exista un risc mai mic de aparitie a incidentelor neplacute legate de o folosire inadecvata.
Pericolul poate surveni din folosirea unui produs ce nu se adreseaza tipului de ten sau problemei dermatologice pe care o avem sau dintr-o folosire in exces a acestor produse - trebuie folosite cam o data pe saptamana, pe o durata mentionata in functie de tipul de produs pentru a nu provoca iritatii sau alte probleme", a declarat Adina Alexandru, medic dermatolog.
Ce ar trebui sa ai in vedere cand cumperi o masca pentru fata? Iti prezentam cateva dintre ingredientele necesare fiecarui tip de ten, in functie de principalele probleme ale acestuia:
Mastile purificatoare
Acestea curata porii si indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii. Sunt recomandate in special persoanelor cu ten seboreic sau acneic. Printre cele mai folosite ingrediente se numara argila, extractul de ceai verde, extractul de citrice, vitamina C.
Mastile hidratante
Substantele continute de acestea au capacitatea de a bloca apa in straturile superioare ale pielii, evitand uscarea acesteia si redandu-i supletea. Mastile hidratante pot fi folosite indiferent de tipul de ten pe care il ai, dar sunt recomandate in mod deosebit celor cu pielea uscata.
Printre substantele active continute se numara acidul hialuronic, vitamina E si vitamina B5.
Mastile exfoliante
Permit indepartarea stratului de impuritati si celule moarte de la suprafata pielii, stimuland regenerarea celulelor. Exfolierea poate fi de doua tipuri: chimica sau mecanica, prin urmare, exista doua tipuri de masti: cele care contin substante exfoliante si cele pe baza de particule abrazive. Printre cele mai eficiente substante exfoliante se numara acidul citric, acidul glicolic, acidul lactic, acidul malic sau acidul salicilic.