Cele mai eficiente măști naturale pentru ten pe care să le faci acasă
Frumuseţe · Cosmetica / 18.03.2020

Timpul petrecut acasă poate fi folosit în mod inteligent. Acum este momentul perfect să pui în practică toate acele măști naturale pentru ten despre care ai auzit că fac minuni pentru piele.

Când vine vorba de ritualurile de înfrumusețare, nimic nu se compară cu efectul relaxant pe care îl obții atunci când îți faci o mască naturală pentru ten. Cele 5-10 minute pe care le petreci preparând masca și timpul în care o lași să acționeze se compară cu o adevărată experiență spa. Iar efectele asupra pielii tale nu sunt deloc de neglijat. Ingredientele pe care le ai deja în casă te ajută să obții o mască cu efect revitalizant, hidratant și nutritiv pentru tenul tău. Iată câteva măști cu ingrediente naturale pe care merită să le încerci:

Mască facială hidratantă


Mierea este un ingredient minune pentru pielea uscată. Are efect humectant, ceea ce înseamnă că ajută pielea să rețină apa și să aibă un aspect suplu. În același timp, avocado conține uleiuri care hidratează și hrănesc pielea.

Ingrediente
 
1/2 avocado
1 lingură cu miere
un pumn mic de tărâțe de ovăz

Mod de preparare

Pisează bine jumătatea de avocado apoi adaugă restul ingredientelor și amestecă. Aplică masca pe pielea curată și uscată și lasă să acționeze timp de 15 minute. Spală-te cu apă călduță și aplică cremă hidratantă.
 

Citește și: Poți avea un ten neted și catifelat în mod natural: 4 uleiuri esențiale antirid 


Mască facială pentru eliberarea porilor


Mierea nu este doar un bun humectant, ci are și efecte antibacteriene naturale, ceea ce înseamnă că te ajută să combați acneea și să eliberezi porii. Argila extrage sebumul și impuritățile din pori.

Ingrediente

2 pliculețe cu ceai de mușețel
1 lingură cu miere
2 linguri cu argilă cosmetică

Mod de preparare

Fierbe o jumătate de cană cu apă și adaugă pliculețele de ceai. Vei obține o infuzie concentrată de mușețel. Amestecă mierea cu infuzia de mușețel și toarnă treptat peste argila cosmetică până când obții o pastă de consistența dorită. Prepară această mască într-un bol din ceramică sau plastic și amestecă cu o spatulă din lemn. Nu folosi ustensile din metal, care afectează eficiența argilei. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Spală-te apoi pe față și aplică cremă hidratantă.

Mască pentru tonifierea și iluminarea tenului


Iaurtul conține acid lactic, substanță care are un efect delicat de exfoliere chimică. Îndepărtează celulele moarte și îți lasă pielea curată și strălucitoare. Mierea oferă elasticitate pielii, iar turmericul este foarte eficient în combaterea pigmentării.

Ingrediente

1 lingură de iaurt simplu
1 lingură de miere
1 lingură de pudră de turmeric

Mod de preparare
 
Amestecă toate ingredientele împreună și aplică pe pielea uscată și curată. Lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește-te și aplică cremă hidratantă.

Mască pentru redarea strălucirii naturale a pielii


Dacă vremea rece și aerul uscat din interior ți-au lăsat tenul uscat și lipsit de strălucire, ai nevoie de această mască naturală. Aloe vera conține vitaminele A, C, E, B1, B2, B3, B6 și B12, ceea ce o transformă în ingredientul ideal pentru a hrăni pielea și a-i reda strălucirea naturală. Papaya, în schimb, are efect exfoliant delicat datorită enzimelor conținute.

Ingrediente

1 lingură cu pudră de cacao
un sfert de papaya
o lingură de gel de Aloe vera
 
Mod de preparare 
 
Amestecă toate ingredientele și aplică masca pe pielea curată și uscată. Lasă să acționeze timp de zece minute. Șterge excesul cu dischete demachiante și apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască pentru ten gras


Această mască te va ajuta să reglezi producția de sebum și să obții un ten mat cu aspect sănătos. Tărâțele de ovăz, în combinație cu gălbenușul de ou, închid porii și matifiază. Ai putea crede că uleiul de măsline nu este o idee bună pentru o mască destinată tenului gras. Însă hidratarea oferită de acest ulei natural previne glandele sebacee să secrete prea mult sebum.

Ingrediente

1 gălbenuș de ou
1 lingură cu miere
1 lingură cu ulei de măsline
un pumn mic de tărâțe de ovăz
 
Mod de preparare 
 
Amestecă bine toate ingredientele și aplică pe tenul curat și uscat. Lasă să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro