Cele mai bune 7 măști pentru ten din numai două ingrediente
Frumuseţe · Cosmetica / 30.04.2020

Ai vrea să încerci măștile naturale pentru ten, însă te sperie rețetele complicate, cu o mulțime de ingrediente? Încearcă aceste variante simple și foarte eficiente, care îți fac tenul sănătos și strălucitor

Este suficient să cauți în frigider sau în cămară pentru a găsi ingredientele necesare pentru aceste măști. Ai nevoie de doar două ingrediente și sunt foarte ușor de preparat și folosit. Iată ce să încerci:

Mască cu roșie și bicarbonat de sodiu


Această mască îți oferă numeroase vitamine, precum vitamina B9 care combate acneea, vitamina A care îți menține tenul hidratat și vitamina K care elimină petele pigmentare.

Stoarce zeama unei roșii și amestecă cu două linguri de bicarbonat de sodiu. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de zece minute. Clătește-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască cu avocado și miere


Avocado conține potasiu, calciu, fier magneziu, vitamina E și numeroase uleiuri benefice pentru ten. În combinație cu mierea, avocado hrănește pielea și o hidratează intens.

Pisează bine o jumătate de avocado copt până ce obții un piure fin. Adaugă o linguriță cu miere și amestecă. Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță.

Mască cu făină și zeamă de cartof


Pentru o piele radiantă, amestecă făină cu zema de la un cartof. Făina va exfolia pielea moartă, în timp ce zeama de cartof va reduce inflamația și va contribui la eliminarea petelor pigmentare.
 

Amestecă zeama de la un cartof cu suficientă făină pentru a obține o pastă consistentă. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește cu apă călduță din abundență și aplică crema ta hidratantă.

Mască cu castravete și turmeric


Castravetele conține multă apă și are un efect intens hidratant asupra pielii. Pe lângă proprietățile astringente ale castravetelui, ceea ce înseamnă că micșorează porii, turmericul are un efect antiseptic, antioxidant și antiinflamator.

Pune în blender o jumătate de castravete și blenduiește până obții o pastă fină. Adaugă o linguriță de turmeric și amestecă bine. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de zece minute. Clătește-te cu apă călduță și aplică cremă hidratantă sau un ulei natural presat la rece (avocado, migdale, cocos etc.)

Mască cu ceai verde și Aloe vera


Dacă pielea ta are un aspect obosit și este lipsită de strălucire, ai nevoie de o mască eficientă care să-i redea frumusețea. Ceaiul verde conține antioxidanți, iar aloe este bogată în vitaminele C, P, K și vitamine din complexul B.

Amestecă o linguriță de ceai verde cu o linguriță de gel de aloe. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește-te cu apă rece și aplică cremă hidratantă.

Mască cu ulei de cocos și cacao


O mască facială cu cacao are efect antiîmbătrânire datorită antioxidanților pe care îi conține acest ingredient natural. Cacaua este bogată în vitamina B5 și alte două substanțe numite tebromină și teofilină ce au un efect de lifting pentru piele. În combinație cu uleiul de cocos vei obține o mască ce hidratează și hrănește tenul.

Amestecă o lingură cu cacao cu o linguriță de ulei de cocos. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop.

Mască cu banană și tărâțe de ovăz


Această mască este deosebit de eficientă pentru tenul uscat și sensibil. Banana conține vitaminele A, B și C. Hrănește pielea în profunzime și o hidratează, iar tărâțele de ovăz au un efect exfoliant delicat, eliminând celulele moarte și excesul de sebum care pot bloca porii.

Amestecă o lingură de tărâțe de ovăz cu o lingură de piure de banane. Aplică masca pe tenul proaspăt spălat și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Spală-te cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro