Măşti faciale
Cele mai potrivite tipuri de măşti faciale în timpul detoxifierii sunt cele pe bază de argilă, care conţin magneziu şi siliciu. Au proprietatea de a absorbi impurităţile din interiorul pielii, lăsând porii liberi şi tenul perfect curat. Amestecă două linguriţe cu argilă cosmetică cu suficientă apă călduţă încât să se formeze o pastă consistentă. Aplică pe ten şi las-o să acţioneze până se întăreşte puţin, apoi clăteşte-te. Nu o lăsa să se usuce complet pe faţă pentru că absoarbe prea multă umezeală din piele şi o poate deshidrata. Fă-ţi o mască cu argilă de două sau trei ori pe săptămână în perioada de detoxifiere facială.
Seruri
Pe timpul tratamentului de detoxifiere facială, înlocuieşte crema ta obişnuită cu un ser nutritiv intens hidratant. Pentru că au o formulă uşoară şi pătrund adânc în piele, serurile hrănesc celulele în profunzime şi nu lasă reziduri la suprafaţă care ar putea bloca porii. Foloseşte serul de două ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Băi cu abur
Aburul are capacitatea de a dilata porii şi de a dizolva sebumul şi impurităţile blocate în interior. În săptămâna de detoxifiere a tenului, două sau trei băi cu abur sunt perfecte pentru a elibera porii blocaţi şi a scăpa astfel de puncte negre sau comedoane. Iată cum să faci o terapie cu abur: fierbe puţină apă într-un vas mic, apoi toarnă apa într-un bol ceramic. Stai cu faţa aplecată deasupra bolului, la o distanţă de 15 centimetri, timp de zece minute, cu un prosop aşezat pe cap, pentru a menţine aburul blocat. Nu depăşi cele zece minute pentru că prea multă căldură provoacă inflamaţii şi dilată excesiv capilarele. Poţi adăuga în apă uleiuri esenţiale cu beneficii asupra pielii, precum ulei esenţial din arbore de ceai (tea tree), ulei esenţial de muşeţel roman sau ulei esenţial de rozmarin.