Frumuseţe. Ce este detoxifierea pielii şi cum să o faci şi tu. 5 paşi

Cosmetica / 28.01.2016

Te ajută să scapi de efectele neplăcute ale toxinelor care rămân blocate la nivelul tenului şi care provoacă puncte negre, coşuri şi aspect obosit.

Aşa cum întreg organismul beneficiază de pe urma detoxifierii, la fel şi pielea ta are numai de câştigat de pe urma unei astfel de terapii menite să îndepărteze toxinele. Rezultatul este un ten curat, strălucitor şi fără imprefecţiuni. Dar primul pas pe care trebuie să-l faci este să începi "curăţenia" din interior. Detoxifierea tenului este bine să fie însoţită de o săptămână de regim alimentar sănătos, bazat pe foarte multe fructe şi legume crude. Renunţă pentru şapte zile la carne, produse lactate, cafea, alcool, zahăr, sare, alimente procesate, paine albă sau dulciuri. Bea multă apă şi ceaiuri naturale neîndulcite.

Iată care sunt etapele unei detoxifieri faciale:

Tratament specializat şi exfoliere

O dată pe lună, un tratament facial realizat într-un salon te ajută să elimini impurităţile acumulate la suprafaţa tenului mult mai eficient decât o poţi face tu acasă. Tratamentele specializate sunt concepute pentru a îndepărta toxinele de la nivelul pielii, iar rezultatele se vor vedea imediat. Prin urmare, îţi poţi începe terapia de detoxifiere a tenului cu o programare la salon. Dacă vrei să sari peste această etapă şi preferi totuşi tratamentele pe care ţi le faci singură acasă, atunci începe săptămâna de detoxifiere facială cu o exfoliere adecvată a pielii. Umezeşte-ţi tenul şi aplică apoi puţin bicarbonat de sodiu în palme şi masează delicat întreaga faţă, evitând zona sensibilă a ochilor. Clăteşte-te cu apă călduţă din abundenţă. Vei îndepărta în acest fel celulele moarte şi vei elibera porii. 

Curăţare adecvată

Deşi curăţarea tenului trebuie să facă parte întotdeauna din ritualul tău zilnic de îngrijire, în timpul celor şapte zile de detoxifiere facială este indicat să alegi unele produse speciale. Foloseşte în fiecare dimineaţă şi seară o soluţie blândă pentru spălarea tenului, care nu conţine detergenţi agresivi. Optează pentru cele concepute pentru pielea sensibilă. De asemenea, nu te spăla pe faţă cu săpun. Acesta îndepărtează complet uleiurile naturale aflate la suprafaţa pielii, ceea ce duce la uscarea excesivă.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro