Cum să cureți acasă manichiura cu gel fără să-ți distrugi unghiile
Manichiura cu gel este una dintre acele invenții în materie de înfrumusețare pentru care femeile din întreaga lume sunt extrem de recunoscătoare.
Faptul că ne permite să avem unghii impecabile săptămâni la rând fără grija că oja ar putea sări de pe unghii după numai două zile este motivul pentru care iubim manichiura cu gel. Femeile ocupate iubesc la nebunie această tehnică revoluționară în materie de manichiuri.
Aparent manichiura cu gel are numai beneficii. Până în clipa când trebuie să-ți cureți unghiile... Dacă le dezlipești, greșeală de care ne facem cu toate vinovate, vei observa că unghiile tale naturale se subțiază, sunt neuniforme și fragile. Deși ne facem programări pentru a ne pune unghii cu gel, de obicei nu ne programăm și pentru a le da jos așa cum ar fi indicat, de către specialiști.
Dacă te afli în această situație și vrei să-ți cureți manichiura cu gel, atunci trebuie să încerci metoda corectă. Iată cum să cureți manichiura cu gel pas cu pas:
Pasul 1: Pilește delicat stratul exterior al unghiilor
Folosește o pilă specială pentru a pili delicat suprafața unghiilor, fără să zgârii cuticulele și pielea din jur. Folosește o pilă fină, care are o granulație de la 100 până la maximum 300. În acest fel îndepărtezxi stratul superior al formulei cu gel, ceea ce permite acetonei să penetreze mai eficient gelul.
Pasul 2: Înfășoară-ți unghiile
Trebuie să folosești acetona pentru a dizolva manichiura cu gel. Dar spre deosebire de oja obișnuită care se curăță prin ștergere, manichiura cu gel trebuie să se dizolve pentru a putea fi îndepărtată.
Taie câteva dischete demachiante din bumbac în zece bucăți pătrate, apoi taie zece fâșii de folie din aluminiu.
Înmoaie fiecare bucățică de dischetă în acetonă și așază câte una pe fiecare unghie. Înfășoară unghiile cu folia de aluminiu și răsucește pentru a le fixa.
Repetă pentru toate cele zece unghii și lasă să acționeze timp de 10-15 minute.
Aplică o cremă hidratantă sau vaselină cosmetică pe zona cuticulelor și pe pilea din jurul unghiilor pentru a le proteja de efectul deshidratant al acetonei.
Pasul 3: Îndepărtează folia și bucățile de dischetă
Nu te speria dacă gelul este în continuare pe unghii. Vor fi suficient de moi încât pot fi îndepărtate cu ușurință cu un spatulă pentru cuticule. Dacă gelul nu este suficient de moale încât să poată fi curățat, va trebui să înfășori iar unghiile și să lăși acetona să mai acționeze. De aceea este bine să testezi pe o singură unghie, în loc să le desfaci pe toate.
Pasul 4: Hidratează
Unghiile tale vor fi mai sensibile și mai uscate din cauza gelului și a acetonei, prin urmare va trebui să le hrănești și să le hidratezi cu un ulei bogat în nutrienți. Poți folosi un ulei special conceput pentru îngrijirea unghiilor, dar la fel de eficient este și un ulei natural precum cel de migdale, măsline, ricin etc. Pune o picătură de ulei pe fiecare unghie și masează pe patul unghiei cu mișcări circulare. Masează-ți apoi mâinile cu o cremă pentru mâini și unghii.