Cum poți folosi mierea pentru a scăpa de riduri
Frumuseţe · Cosmetica / 17.12.2017

Mierea oferă o multitudine de beneficii pentru sănătatea oamenilor. Aceasta îți dă mai multă energie, controlează glicemia, vindecă insomniile, ajută la scăderea în greutate și îmbunătățește digestia.

De fapt, mierea este perfectă și pentru ritualurile de înfrumusețare. Are proprietăți antiseptice, antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare. De asemenea, o poți folosi pentru a scăpa de riduri. Iată cum!

Tratamentul perfect pentru a scăpa de riduri pe bază de miere


Mierea este folosită de obicei ca un îndulcitor natural pentru ceaiuri, salate, clătite și senvișuri. Însă mierea reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți și îți poate proteja eficient pielea de deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi. Aceștia pot contribui la procesul de îmbătrânire și pot forma linii fine și riduri, a căror apariție încearcă toată lumea să o amâne pe cât de mult este posibil. Mierea te va ajuta să menții pielea hidratată și tânără.


Pentru a întârzia îmbătrânirea pielii, ar trebui să amesteci cantități egale de miere și zeamă proaspătă de lămâie. Se aplică amestecul pe zona feței și gâtului. Se lasă masca să se usuce, după care se clătește cu apă călduță. Se recomandă repetarea acestei proceduri de 1-2 ori pe săptămână, pentru o eficiență sporită.

Poți amesteca și 2 lingurițe de miere cu 2 lingurițe de pulpă de avocado. Aplică amestecul pe față și pe gât și lasă-l să stea timp de 30 de minute. Clătește cu apă călduță și repetă tratamentul o dată pe săptămână.


Tratament cu miere pentru îndepărtarea cicatricilor și ridurilor


Semnele de pe piele pot fi neplăcute. Dacă ai semne pe o parte vizibilă a corpului, poți folosi mierea ca tratament. Mierea are capacitatea de a spori regenerarea țesuturilor și de a repara celulele pielii, care, la rândul lor, pot elimina eficient ridurile fine.

Ar trebui să amesteci părți egale de miere și ulei de cocos / ulei de măsline. Se aplică amestecul pe zona afectată și se masează ușor timp de 1-2 minute. Se acoperă cu o cârpă curată, înmuiată în apă caldă, timp de 5 minute. Odată ce observi că s-a răcit prosopul, ar trebui să ștergi amestecul de pe piele. Se recomandă repetarea acestei proceduri de 2-3 pe săptămână.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro