10 sfaturi realiste pentru un mariaj de succes
Dragoste & Sex · Relatii / 29.01.2019

Sfaturile pentru cuplurile moderne nu mai includ să faci cea mai bună friptură sau să ştii să repari orice prin casă.

Vremurile s-au schimbat, iar succesul unei căsnicii moderne se raportează acum la eforturile depuse de ambele părţi. Asta înseamnă că există reguli universale pe care fiecare partener trebuie să le urmeze.

Care sunt sfaturile pentru o căsnicie de succes?


1. Nu transforma social media într-un consilier marital

Cea mai sigură cale de a submina puterea căsniciei tale este de a cere opinia unei persoane aleasă la întâmplare. Una este să mergi la un consilier marital de încredere în mod privat şi alta este să îţi spui problemele pe Internet şi să aştepţi ajutor. Nimeni nu te cunoaşte suficient de bine pentru a-ţi oferi un sfat valabil. Căsătoriile nu sunt salvate în secţiunea de comentarii.


2. Comunicați, comunicați, comunicați

Exisă un adevărat universal pentru toate relaţiile care nu s-a schimbat în timp: comunicarea este cheia. Trebuie să ştii că partenerul tău nu are abilităţi de citire a minţii. Nevoile, dorinţele şi opiniile voastre sunt toate lucruri pe care le ştiţi doar voi şi la care nimeni nu poate ajunge decât dacă le spui cu voce tare. Bucuraţi-vă de ideea de a vă pune gândurile în cuvinte reale. Când se întâmplă ceva în relaţia ta, nu te aştepta ca partenerul să ştie de ce reacţionezi aşa. Singura persoană care ştie eşti tu!


3. Nu formaţi un trio cu telefonul

Pune-ţi telefonul deoparte şi concentrează-te asupra persoanei cu care ai ales să îţi petreci viaţa.

4. Nu te atinge de telefonul partenerului

De ce oamenii se tem atât de mult de intimitate? Confidenţialitatea nu este un inamic, este un drept sacru al tuturor adulţilor. Soţul tău are dreptul la intimitate şi la fel şi tu. Dacă acest lucru te face să te simţi inconfortabil sau dacă ai motive să crezi că partenerul ascunde ceva de tine, voi doi trebuie să purtaţi o discuţie serioasă despre temelia încrederii în căsnicia voastră. Există probleme mai mari aici, nu trebuie să vă dovediţi că nu aveţi nimic de ascuns pentru a vă justifica dreptul la intimitate.


5. Mergi la culcare şi furios/oasă

Furia este o emoţie incomodă, iar acest lucru nu se schimbă dacă eşti implicat într-o relaţie. Ideea de a merge la culcare în orice stare emoţională, alta decât euforia şi fericirea, este total absurdă. Această mentalitate provine din teama că relaţia nu e suficient de puternică pentru a rezista unei confruntări. Oferă-ţi libertatea de a fi supărat pe partenerul tău şi oferă-i şi acestuia acelaşi drept. Dimineaţa, lucrurile ar putea sta cu totul altfel!


6. Poliamoria este sănătoasă

Oamenii sunt fiinţe emoţionale complexe, iar greutatea acestor sentimente este prea mare pentru a fi dusă de o singură persoană. Fiecare partener are nevoie de prieteni şi nu numai de împlinire personală. Nu este un semn de putere a căsniciei dacă partenerul are responsabilitatea de a fi totul. În cele din urmă, vei vedea că acest lucru va fi o povară. Fii o soţie sau un soţ bun şi construiţi-vă relaţii de prietenie în afara căsniciei.

7. Auto-perfecţionarea vă va întări căsnicia

Oamenii se află într-o stare constantă de evoluţie. Persoana cu care te-ai căsătorit nu va fi aceeaşi după 5, 10 sau 15 ani de relaţie. Şi nici tu nu vei mai fi. Îmbrăţişează aceste schimbări şi veţi creşte împreună. Dacă alegi să stai pe loc, vei căpăta resentimente privind cum partenerul tău continuă să crească. Până la urmă, el va găsi pe altcineva care să facă parte din povestea lui.

8. Nu te uita singur/ă la serialul vostru preferat

Acest lucru ar putea părea absurd, însă este destul de important pentru cuplurile moderne. Când vă puneţi de acord să începeţi un serial împreună, faceţi cumva o mică promisiune. Această activitate, ca şi altele pe care le faceţi împreună, reprezintă o legătură unică nedefinită dintre soţi. Este un exemplu ciudat, dar extrem de serios cu privire la asumarea angajamentului unul faţă de celălalt. Arată că eşti de încredere, ţinându-te de cuvânt chiar şi în cazul celor mai mici şi mai prosteşti promisiuni.

9. Să fii kinky e un lucru bun

Poate că acesta nu e punctul tău forte, dar nu asta e important. Ceea ce e important este să-ţi identifici latura ta perversă pe care nu ai împărtăşit-o nimănui şi, apoi, să i-o dezvălui soţului sau soţiei. Astfel se va crea o legătură profundă şi durabilă.

10. Învaţă să îţi ceri scuze

Să spui că îţi pare rău este o abilitate dobândită care arată două lucruri. În primul rând, nu-ţi pui mândria mai presus de sentimentele partenerul de viaţă. În al doilea rând, eşti capabil să recunoşti că nu eşti perfect.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro