Dosar Eva: Vedetele din România discută politică. Vezi cu cine țin!

Briana Caradja, prințesa din dubă

Personaj monden și pitoresc, Briana Caradja a fost în greva foamei în timpul protestelor din Piața Universității. Apoi a candidat la alegerile locale, pentru a lua Bucureștiul înapoi din mâinile politicienilor.

Prințesa consideră că prin nemulţumirile pe care şi le-au strigat în stradă românii au făcut făcut un pas mare în ceea ce înseamnă democraţia. "S-a făcut un pas mare. Primele 8-9 zile au fost mai dure. De luni încoace s-a trecut de un prag foarte critic. Dreptul constituțional de a se aduna într-un loc este teoretic garantat. Orice lege care spune că îți trebuie aprobare este anti-constituțională. Dacă vreau să mărșăluiesc dintr-un punct A în punctul B atunci îți trebuie aprobare", a spus Brianna Caradja la Zeus TV.

În martie, Brianna Caradja a fost reținută de trei ori de jandarmi. Alături de ea, alţi 15 tineri au ajuns în secţiile de poliţie, după ce au protestat fără autorizație în faţa Ministerului Economiei împotriva exploatarea gazelor de şist. "E un drept cetățenesc pe care îl avem, este o libertate pe care o are orice cetățean în orice altă țară cu adevarat democratică, atâta timp cât stai, cum am stat noi pe trotuar, deci nu îngreunăm circulația... Este o prostie care trebuie să ne-o scoatem din cap că ne trebuie aprobare ca să stăm într-un punct fix, din moment ce nu pornim un marș”, a declarat prințesa.

În aprilie, ea a anunțat că va candida la alegerile locale pentru Primăra Capitalei. "Piața Universității a arătat că cetățenii nu mai așteaptă nimic de la clasa politică. Ei nu au venit și nu vor veni cu soluții; luptă doar pentru păstrarea privilegiilor lor. Cetățenii au soluții, iar Piața Universității a demonstrat responsabilitatea cetățenilor, creativitatea lor, clara înțelegere a problemelor și a deschis în mod real calea implementării soluțiilor. E vorba despre soluții pentru oameni, dezbătute public, în mod transparent și real, cu specialiști recunoscuți și aprobate de cetățeni. Astăzi ne asumăm răspunderea de a lupta pentru a ne lua orașul înapoi, de a demola zidurile neconstituționale construite în jurul funcțiilor de administrare", a anunțat ea într-un comunicat.
După ce a strâns doar 1.000 de semnături, Briana a trecut la promisiuni incitante: "De 1 Mai o să mă prezint topless la Arcul de Triumf, ca să mai strâng nişte semnături”, a declarat Briana Caradja pentru Express-Press, conform stl. Evident, ulterior a negat declarația.

  • TeBULESCU, luni, 09.07.2012 03:02
    La cate e badea cu voiculescu.....

    ....normal ca daca altu' are o alta parere, gibonu asta de salajan il injura si balacareste, atat de e aservit varanului cu platosa. El traieste sa il balacareasca pe Baselu si toti care au o alta parere decat a lor, a antenistilor minjiti de banii lu Felix.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro