Doi DJ de la un post de radio australian au sunat la spitalul în care este internată Kate Middleton şi s-au dat drept Regina şi Prinţul Charles, iar o asistentă politicoasă, dar naivă, i-a crezut şi le-a dat informaţii confidenţiale despre starea de sănătate a ducesei. Păcăleala pusă la cale de doi realizatori nu le-a picat deloc bine englezilor.
Imediat după ce s-a aflat că spitalul King Edward al VII-lea din Londra, acolo unde este internată Kate Middleton, a difuzat informaţii private despre starea de sănătate a ducesei, conducerea instituţiei a declanşat o anchetă.
Totul a început după ce Mel Greig şi Michael Christian, de la postul 2Day FM, au început să-i imite pe Regină şi pe Prinţul Charles. Apoi le-a venit ideea să sune la spital şi au pretins că ar fi Regina şi Prinţul Charles, interesându-se despre situaţia medicală a ducesei, care fusese internată luni după-amiază cu simptome acute de greaţă.
În înregistrare, prezentatoarea Mel Greig (foto) îşi îngroaşă voccea şi îi cere centralistei de la spital: "Aş putea, vă rog, să vorbesc cu Kate, nepoata mea?".
Apelul a fost pus în aşteptare, iar Michael Christian (foto), al doilea jurnalist implicat în farsă, a comentat, nevenindu-i să creadă ce se întâmplă: "Ne vor face legătura? Dacă va merge, asta va fi cea mai uşoară farsă care a fost făcută vreodată!".
O asistentă preia apelul şi îi spune "reginei" că prinţesa Kate "doarme şi a petrecut o noapte liniştită".
"Cel mai bine ar fi după ora 09.00, după vizita medicilor", sugerează infirmiera, înainte de a preciza că prinţesa Kate "nu a mai vomitat" de când ea a intrat în tură.
Directorul spitalului, John Lofthouse, a confirmat miercuri că personalul unităţii a dat informaţii despre Kate: "A fost o prostie ca ei să dea acel telefon, e un gest regretabil", a spus şeful unităţii medicale despre inițiativa celor doi realizatori de radio. "Putem confirma că un post de radio din Australia a făcut o farsă telefonică la primele ore ale dimineţii de marţi. Apelul a fost transferat către personalul de gardă şi a avut loc o scurtă conversaţie cu una dintre asistente. Spitalul Edward al VII-lea regretă acest incident",
Biroul de presă al Casei Regale a refuzat să comenteze acest incident, precizând că problema ţine de adminsistraţia spitalului. "Tratăm foarte serios datele confidenţiale ale pacienţilor, iar în prezent revizuim protocolul comunicărilor telefonice", a încercat să mai dreagă busuiocul directorul instituției medicale.
Postul de radio a reacţionat oficial, iar un purtător de cuvânt a cerut scuze pentru "problema" pricinuită de apelul telefonic.
Este pentru a doua oară după căsătoria Prinţului William cu Kate Middleton când amănunte intime despre ei sunt făcute publice. În septembrie, un tabloid francez a publicat mai multe fotografii în care ducesa era surprinsă în timp ce făcea plajă topless, notează Daily Mail.
"2Day FM regretă sincer orice inconvenient creat de intervenţia de la spitalul în care este internată Kate. Acţiunea a fost făcută cu cele mai bune intenţii şi le dorim ducesei şi familiei sale toate cele bune", a declarat un purtător de cuvânt al postului de radio.
Michael Christian , unul dintre cei doi prezentatori acuzați, a scris pe Twitter că n-a făcut altceva decât să pară "un englez cu un accent teribil" şi că n-ar fi crezut că poate să fie confundat atât de uşor cu Prinţul Charles. "Nu-mi vine să cred că am ajuns până aici", a scris el.
Scuzele n-au fost de ajuns. Oamenii şi-au exprimat dezgustul pe Twitter. "Să vă fie ruşine... mă faceţi să-mi fie ruşine că sunt australian", a scris Rachel Hawkes.
Postul de radio a intrat în vizorul Autorităţii Australiene de Comunicare şi Media (ACMA), un soi de CNA de la noi, dar instituţia nu se poate autosesiza. "Nu am primit nicio plângere, dar viaţa privată e un subiect pe care îl tratăm foarte serios", a spus un oficial pentru Daily Mail. Acesta a explicat că în mod normal ar trebui să existe mai întâi o plângere pe adresa postului. Dacă reclamantul nu este mulţumit de răspunsul primit, atunci ACMA lansează propria anchetă.
Surse citate de Daily Mail susţin că farsa care a dus la dezvăluirea unor informaţii confidenţiale despre sănătatea ducesei de Cambridge este o problemă suficient de gravă pentru a declanşa o investigaţie a Autorităţii de Comunicare.
Cel mai important lucru este că ducesa se simte bine şi răspunde pozitiv la tratament. Prinţul William a vizitat-o şi marţi, stând alături de ea timp de şase ore.
Kate va mai sta câteva zile în spital, sub observaţie medicală. Biroul de Presă al Casei Regale a confirmat că starea ei de sănătate s-a ameliorat. "Ducesa de Cambridge se simte mai bine. Ea şi ducele sunt recunoscători pentru toate gândurile bune îndreptate spre ei", se arată într-un comunicat.
Cuplul ar putea fi nevoit să petreacă separat primele luni de sarcină dacă starea de sănătate a ducesei nu se îmbunătăţeşte. Kate este însărcinată în opt săptămâni, iar reacţia pe care a suferit-o, hyperemesis gravidarum, poate persista până la cinci luni, ba chiar până la naştere.
Ducesa ar avea astfel nevoie de tratament medical constant, pentru că deshidratarea poate periclita sănătatea mamei şi a copilului, scrie Daily Mail.
Nu este pentru prima dată când familia regală britanică este ţinta unor farse, notează agenţia Mediafax. În 1995, un canadian a reuşit să o contacteze pe regină la telefon, pretinzând că era premierul canadian Jean Chrétien, şi a discutat cu ea timp de 15 minute, mai ales despre referendumul pentru independenţa provinciei Québec.
Foto: Hepta / Daily Mail