Sarmale vegetariene de Crăciun. 5 reţete inedite şi foarte gustoase
Chiar dacă nu îţi trece prin gând să schimbi acest preparat tradiţional poţi să încerci de curiozitate nişte combinaţii care te vor surprinde!
Cu păsat, orez sau quinoa poţi să prepari nişte sarmale delicioase, fără să ai nevoie neapărat de un sortiment de carne. Ciupercile şi o diversitate de legume sunt suficiente pentru a obţine un preparat delicios, fără multe calorii şi pe care îl poţi consuma fără să întâmpini probleme digestive de sărbători.
Descoperă cinci reţete gustoase pe care le poţi încerca în perioada Sărbătorilor:
Ingrediente1 cană de quinoa înmuiată o oră şi spălată bine;ciuperci tăiate mărunt, în cantitatea dorită;1 ceapă tocată mărunt;3 căţei de usturoi pisaţi;3 linguri de ardei tocat de la borcan sau proaspăt;2 ardei iuţi din oţet, tăiaţi mărunt;1 morcov răzuit mărunt;1/2 de gulie răzuită mărunt;1/2 linguriţă de chilli;1 lingură de cimbru uscat;1 lingură de mărar uscat;sare de mare, după gust;1/2 linguriţă piper;1/4 cană ulei de măsline extravirgin;frunze de varză murată;borş, bulion şi apă pentru sos.
Mod de preparare:
1. Se răzuiesc şi se toacă ingredientele.
2. Se amestecă toate ingredientele, în afară de varza murată şi sosul.
3. Se înfăşoară pe rând foile de varză murată cu umplutura pentru sarmale.
4. Se aşază pe fundul cratiţei foi de varză murată, după care se aranjează sărmăluţele, iar deasupra se pune varză murată feliată şi se lasă la fiert 20-25 de minute la foc mic.
5. Se toarnă sosul peste sarmale, care se prepară în funcţie de gusturile fiecăruia. Nu e nevoie să acopere sarmalele. Dacă nu îţi place borşul poţi să pui doar bulion cu sau fără apă.
Descoperă cinci reţete gustoase pe care le poţi încerca în perioada Sărbătorilor:
1. Sarmale cu quinoa şi ciuperci, în foi de varză murată
Ingrediente1 cană de quinoa înmuiată o oră şi spălată bine;ciuperci tăiate mărunt, în cantitatea dorită;1 ceapă tocată mărunt;3 căţei de usturoi pisaţi;3 linguri de ardei tocat de la borcan sau proaspăt;2 ardei iuţi din oţet, tăiaţi mărunt;1 morcov răzuit mărunt;1/2 de gulie răzuită mărunt;1/2 linguriţă de chilli;1 lingură de cimbru uscat;1 lingură de mărar uscat;sare de mare, după gust;1/2 linguriţă piper;1/4 cană ulei de măsline extravirgin;frunze de varză murată;borş, bulion şi apă pentru sos.
Mod de preparare:
1. Se răzuiesc şi se toacă ingredientele.
2. Se amestecă toate ingredientele, în afară de varza murată şi sosul.
3. Se înfăşoară pe rând foile de varză murată cu umplutura pentru sarmale.
4. Se aşază pe fundul cratiţei foi de varză murată, după care se aranjează sărmăluţele, iar deasupra se pune varză murată feliată şi se lasă la fiert 20-25 de minute la foc mic.
5. Se toarnă sosul peste sarmale, care se prepară în funcţie de gusturile fiecăruia. Nu e nevoie să acopere sarmalele. Dacă nu îţi place borşul poţi să pui doar bulion cu sau fără apă.