3. Dimineaţa trebuie să bei apă
De preferat apa călduţă cu lămâie şi o linguriţă cu seminţe de in măcinate poate să facă minuni pentru sistemul digestiv atunci când este consumată dimineaţa imediat după trezire şi cu regularitate.
Dar, dacă nu poţi să consumi lămâie nu te da bătută, ci consumă doar apa plată dimineaţa la trezire sau un ceai de muşetel neîndulcit. Aceste mici obiceiuri au un rol hidratant pentru corp şi de stimulare a metabolismului.
4. Nu sări niciodată peste exerciţii
Chiar dacă nu ai timp, nu strică niciodată să-ţi dedici măcar 5 minute pentru câteva exerciţii. Acesta este cel mai bun lucru pentru a stimula metabolismul şi a te umple de energie. De asemenea, sistemul digestiv va funcţiona mult mai bine pe parcursul zilei şi senzaţia de balonare va fi mai puţin accentuată dacă faci abdomene cu regularitate.
5. Ai mare grijă la alimentele pe care le consumi!
Ştii că ar fi bine să eviţi mâncarea de tip fast-food, produsele de patiserie, pâinea albă şi dulciurile pentru ca sistemul tău digestiv să funcţioneze bine. De regulă este important să consumi zilnic cât mai multe verdeţuri proaspete, legume atât crude cât şi preparate simplu şi 2-3 fructe. De asemenea, un alt aspect la care trebuie să fii atentă este cantitatea de mâncare pe care o consumi pe parcursul zilei. Nu trebuie să exegerezi cu mese copioase dacă îţi petreci toată ziua la birou fără să ai o activitate fizica intensă, ci să mănânci porţii mai mici şi să optezi pentru alimente uşor digerabile. Seara, la cină încearcă să te limitezi la o porţie mică de mâncare, fără să consumi apoi băuturi alcoolice cu regularitate sau chipsuri/dulciuri.