3. Seminţele de cânepă
Nu conţin gluten, sunt o sursă valoroasă de acizi graşi omega-3 şi au un conţinut ridicat de proteine. Seminţele decorticate de cânepă pot să fie folosite peste orice salată, smoothie, cereale, iaurt sau orice mâncare ai găti pentru un plus de omega-3. Se păstrează în frigider pentru a preveni râncezirea lor.
4. Seminţele de in
Este una dintre cele mai bogate surse vegetale de omega-3 şi foarte uşor de folosit, ţinând cont de faptul că nu are un gust aparte. Foloseşte seminţele de in măcinate în smoothie-uri, peste cerealele integrale, în amestec cu iaurtul simplu sau înlocuieşte oul din reţetele de dulciuri coapte cu seminţe de in măcinate şi amestecate cu apă (pentru a înlocui un ou amestecă o lingură cu seminţe de in măcinate cu 3 linguri de apă, lăsând amestecul 5 minute pentru a forma o pastă gelatinoasă). Este recomandat să păstrezi seminţele de in măcinate într-un borcan închis ermetic şi pus la frigider pentru a preveni râncezirea lor.
5. Hummus
Pentru că are în compoziţia lui pastă de susan (tahina), hummusul este bogat în omega-3. Consumă-l la micul dejun sau la gustările dintre mesele principale alături de verdeţuri şi legume crude.
6. Varza de Bruxelles
O porţie de varză de Bruxelles aduce aproximativ 430 de miligrame de acid alfa-linolenic, adică mai mult de o treime din necesarul zilnic recomandat de National Academy of Sciences. Consumă varza de Bruxelles de câte ori ai ocazia, deoarece este foarte sănătoasă pentru inimă şi piele, însă mai conţine şi substanţe benefice care protejează corpul de cancer. Este recomandat să o prepari la abur timp de 5 minute pentru a-i păstra calităţile intacte.