Foto: Dr. Alexandrina Constantinescu, medic primar gastroenterolog la Endogastrohep Center
2. Sarmalele grase, caltaboşul, crusta curcanului, ciorba plină de grăsimi, friptura trebuie să fie consumate în cantităţi cât mai mici şi întotdeauna cu legume din abundenţă, salată de crudităţi sau salată de varză.
3.Deserturile tradiţionale (cozonacul, checul, prăjiturile) trebuie făcute în casă cu un aport cât mai mic de grăsime precum margarină şi zahăr rafinat.
4. Hidratarea corectă ajută digestia şi limitează apetitul crescut, aşa că aportul de apă este important.
5. Pentru ca digestia să fie cât mai uşoară, putem să profităm de luminile spectaculoase şi de târgurile de Crăciun, şi să facem o plimbare de cel puţin o oră alături de familie.
Dr. Alexandrina Constantinescu ne amintește că sărbătoarea Crăciunului este un prilej de bucurie şi nu unul pentru excesele alimentare. Ceea ce punem pe farfurie şi în pahare, cât şi felul în care mâncăm este foarte important pentru sănătatea noastră. Aceste sfaturi ar trebui să devină un stil de viață, având în vedere faptul că o alimentație nesănătoasă poate duce la apariția cancerului colorectal.