Foto: Madeline's Cuisine

5. Macarons cu ciocolată şi cremă de roşcove - reţetă Madeline's Cuisine


Ingrediente (24 macarons):
75g făină de migdale100g zahăr pudră2 lg cacao2 albuşuri50g zahăr tos300g cremă de roşcove
Batem albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm treptat zahărul tos, ca pentru bezea, mixând în continuare până acesta se dizolvă. Separat amestecăm făină de migdale, zahărul pudră şi cacaua şi cernem totul în compoziţia de bezea. Amestecăm uşor cu o spatulă, cu mişcări circulare de jos în sus. Compoziţia e gata când luăm o lingură din ea, o lăsăm să curgă şi îşi pierde urma rapid :) Şpriţăm amestecul cu ajutorul unei pungi tăiate la un colţ într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu am folosit această folie de silicon pentru macarons pentru a le face egale). Lăsăm tava 30 de min la temperatura camerei, apoi coacem 12 min la 140C, cu ventilaţie. Îi lăsăm 20 de min la răcit, apoi îi umplem cu crema de roşcove :) Poftă mare!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro