Postul Paştelui: 10 gustări delicioase cu care nu păcătuieşti

5. Cookies cu unt de arahide, banane şi ciocolată topită

Ingrediente:

  • 1 cană fulgi de ovăz;
  • 1 ciocolată neagră, de post, topită;
  • 2 banane mai mici;
  • 4-5 linguri unt de arahide făcut în casă;
  • 1 baton de vanilie pudră (cu râşniţa de cafea);
  • cacao pudră, dacă preferi mai multă ciocolată;
  • miere de albine, după gust;
  • alune mărunţite (opţional);
  • stafide (opţional).

Mod de preparare:

1. După ce ai topit ciocolata cu ajutorul unui vas fondue sau într-un borcan scufundat în apă fierbinte, se pune untul de arahide şi se amestecă bine până se omogenizează.
2. Se pisează bananele cu furculiţa şi se adaugă în ciocolată împreună cu toate celelalte ingrediente.
3. Se amestecă bine, după care le dai forma dorită prăjiturelelor.
4. Se lasă la congelator 1-2 ore, după care le poţi servi.
5. În sosul de ciocolată rămas poţi amesteci o mână de stafide, după care să le pui la frigider.
6. Vezi AICI mai multe poze!
  • irina, vineri, 16.03.2012 23:24
    alune

    Buna! Imi plac f mult alunele si migdalele dar am dintii pusi si nu am voie sa rontai. Cum as putea sa le consum totusi > Nu am nic rasnita sa le rasnesc.

  • Angelina, joi, 15.03.2012 10:07
    baton energizant

    Foarte bun si usor de preparat . Marfa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro