Postul Paştelui: 10 gustări delicioase cu care nu păcătuieşti
6. Pâine crocantă cu pastă de susan
Poţi să cumperi pâine crocantă (crackers) din supermarket sau poţi să-ţi prepari singură acasă.
2. Poţi să foloseşti deshidratorul, cuptorul cu uşa deschisă şi focul pe mic sau să usuci pâinica pe calorifer.
3. Poţi să le consumi cu pastă de susan (tahina) sau pastă de năut (hummus) şi o salată de castraveţi, pătrunjel, capere, ceapă.
Ingrediente:
- 1/2 cană de seminţe de in întregi, dar şi mărunţite;
- 1 cană de pulpă de morcov rămasă după stoarcerea sucului;
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece;
- 1 lingură de drojdie inactivă (găseşti la Plafar sau la magazinele naturiste);
- sare de mare;
- piper;
- 5 linguri de suc de roşii;
- puţin oregano, busuioc şi coriandru (opţional);
- 1/4 ceapă mică şi 1 căţel de usturoi (opţional).
Mod de preparare:
1. Seminţele de in se lasă la înmuiat 4-5 ore pentru a forma o pastă gelatinoasă, după care se amestecă restul ingredientelor.2. Poţi să foloseşti deshidratorul, cuptorul cu uşa deschisă şi focul pe mic sau să usuci pâinica pe calorifer.
3. Poţi să le consumi cu pastă de susan (tahina) sau pastă de năut (hummus) şi o salată de castraveţi, pătrunjel, capere, ceapă.
Buna! Imi plac f mult alunele si migdalele dar am dintii pusi si nu am voie sa rontai. Cum as putea sa le consum totusi > Nu am nic rasnita sa le rasnesc.
Foarte bun si usor de preparat . Marfa!