Postul Paştelui: 10 gustări delicioase cu care nu păcătuieşti

4. Cookies cu bucăţi de ciocolată neagră

Ingredientele necesare:

  • 2 căni fulgi de ovăz;
  • 1 cană unt de arahide, preparat în casă;
  • 1/2 cană curmale;
  • 1 baton de vanilie;
  • 2-3 linguri ulei de cocos presat la rece;
  • 1/2 linguriţă sare de mare;
  • 1 tabletă de ciocolată neagră, de post.

Mod de preparare:

1. Fulgii de ovăz de mixează bine în robotul de bucătărie până devin făină.
2. Se adaugă untul de arahide, mierea de albine, batonul de vanilie şi sarea care se amestecă bine împreună cu făină de ovăz.
3. La final se pune uleiul de cocos, se amestecă şi se scoate compoziţia într-un castron.
4. Batonul de ciocolată se mărunţeşte şi se încorporează în compoziţia de mai sus, amestecând cu ajutorul mâinilor.
5. Se ia câte puţin din aluatul rezultat, se formează biluţe, după care se presează cu ajutorul unui pahar.
6. Se pun la deshidratat pe calorifer 2 zile şi 2 nopţi, după care se păstrează într-un borcan ermetic la frigider. Sau le pui la cuptor 15-20 de minute.

Le poţi consuma alături de un pahar de lapte vegetal (de soia, migdale, seminţe de cânepă, susan). Vezi AICI mai multe poze!
  • irina, vineri, 16.03.2012 23:24
    alune

    Buna! Imi plac f mult alunele si migdalele dar am dintii pusi si nu am voie sa rontai. Cum as putea sa le consum totusi > Nu am nic rasnita sa le rasnesc.

  • Angelina, joi, 15.03.2012 10:07
    baton energizant

    Foarte bun si usor de preparat . Marfa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro