Morcovul - Selectarea si pastrarea
Dietă & Fitness · Nutritie / 17.11.2008

Radacinile de morcovi ar trebui sa fie ferme, netede, relativ drept si cu o culoarea luminoasa, straluzitoare.  Cu cat culoarea morcovilor este mai intensa cu atat continutul de beta-caroten este mai ridicata. Evita morcovii care au leziuni exterioare, crapaturi sau sunt bifurcati, la fel si pe cei care sunt moi sau elastici.

Morcovii sunt legume puternice care pot tine mai mult decat altele daca sunt pastrati in conditii optime. Aceste legume trebuie depozitate in locuri cat mai uscate, astfel, trebuie tinuti in partea cea mai racoroasa a frigiderului intr-o punga de hartie sau inveliti intr-o coala de hartie. Depozitati in conditii optime, morcovii raman proaspeti timp de 2 saptamani.


De asemenea, trebuie retinut ca morcovii ar trebui tinuti departe de mere, pere, cartofi si alte legume si fructe care produc gaz etilenic, deoarece vor capata un gust amar.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro