Ce conţine laptele de soia?


Este cel mai apropiat de conţinutul laptelui de vacă, susţin specialiştii, având până la 6 grame de proteine la o cană cu lapte de soia. De asemenea, laptele de soia conţine potasiu la fel ca cel de vacă. O cană cu lapte de soia are 100 de calorii şi 3,5 grame de grăsimi.

Cum să-l prepari acasă: se lasă boabele de soia la înmuiat peste noapte, se mixează în robot cu o cantitate triplă de apă, se strecoară şi se fierbe laptele precum procedezi cu cel de vacă.



Ce conţine laptele de susan


Are un conţinut bogat în calciu. Potrivit unui medic nutriţionist celebru în Marea Britanie, Gillian McKeith, 25 de grame de seminţe de susan conţin aproape 1000 miligrame de calciu. Pe lângă calciu, seminţele de susan sunt o sursă importantă de proteine, fier, magneziu, cupru, zinc, potasiu, vitamina A, E şi complexul B.

Ca să-l prepari acasă fie macini seminţele de susan cu râşniţa, fie le amesteci cu puţină apă în blender pentru a obţine un amestec omogen, după care se completează cu apă, sare şi miere de albine.



Ce conţine laptele de orez?


O cană cu lapte de orez are 130 de calorii, 1 gram de proteine şi 2,5 grame de grăsimi. Nu conţine deloc grăsimi saturate, însă trebuie să optezi pentru laptele neîndulcit atunci când îl cumperi din comerţ.
  • dica, marţi, 10.03.2015 19:24
    anunt

    e migdale, soia, cânepă, cocos, susan, nucă, ovăz, orez, caju ... Ai atât de multe sortimente încât nu ştii ce să alegi? Descoperă ce conţine fiecare! Laptele vegetal este o alternativă bună pentru laptele de vacă, în special dacă ţii post sau nu vrei să consumi multe lactate din cauza unor probleme digestive. Pe lângă laptele de soia cu care suntem cât de cât obişnuiţi mai există o varietate de lapte vegetal, care în funcţie de ingredientul de bază are un anumit profil nutriţional. Cum să-l alegi? Un lucru la care trebuie să fii atentă este eticheta produsului pe care îl cumperi, deoarece există multe sortimente de lapte vegetal care au un conţinut mar de zahăr sau aditivi. Citeşte întotdeauna eticheta şi alege produsul care conţien un ingredient de bază, cum ar fi soia, şi apă şi sare. De asemenea, poţi să-l prepari acasă dacă ai un blender la îndemână. Foloseşte migdale, seminţe de cânepă, seminţe de susan, nuci caju, nuci româneşti pe care după ce le-ai lăsat câteva ore la hidratat le mixezi cu o cantitate triplă de apă, puţină sare de mare şi opţional miere de albine sau 2-3 curmale. Ce conţine laptele de migdale? Laptele de migdale este bogat în calciu şi vitamina E. De asemenea, reprezintă o soluţie bună atunci când vrei să slăbeşti, deoarece o cană cu lapte de migdale conţine 30 de calorii şi 2,5 grame de grăsimi. Potrivit specialiştilor, acest sortiment de lapte este mai sărac în proteine, având doar un gram la o cană cu lapte. Cum să-l prepari acasă: pune o cană cu migdale la hidratat peste noapte în apă. Dimineaţa se scurge apa, se pun migdalele în blender cu o cantitate triplă de apă, puţină sare şi 2 curmale, amestecând bine până obţii o băutură albă şi cremoasă. Se strecoară cu ajutorul unui tifon dublu şi se ţine la frigider câteva zile.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro