Guava - Sfaturi utile
Dietă & Fitness · Nutritie / 20.04.2010

Exista mai multe modalitati de a te bucura de acest fruct. Il poti savura ca atare cand fructul ajunge la maturitate si este copt, sau sub diferite forme.

Exista mai multe modalitati de a te bucura de acest fruct. Il poti savura ca atare cand fructul ajunge la maturitate si este copt, sau sub diferite forme. Cum iti poti da seama daca este copt? Daca reusesti cu usurinta sa strapungi coaja fructului cu unghia, inseamna ca acesta este copt si bun de mancat. In cazul in care unghia intra greu, atunci fructul nu este comestibil.
 
Guava este frecvent folosita pentru a da aroma bomboanelor, in gemuri, jeleuri si marmelada. Reteta de gem este destul de simpla si la indemana tuturor. Tot ce trebuie sa faci este sa tai fructul in cubulete mici si sa le pui la fiert, pana bucatelele devin moi si se pot indeparta semintele. Dupa ce au fost indepartate semintele, pune pulpa fructului inapoi la fiert, adauga zahar si mesteca cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand compozitia s-a ingrosat suficient, indeparteaz-o de pe foc si toarn-o in borcane. Daca observi ca se formeaza depuneri la suprafata, indeparteaza-le si apoi sigileaza borcanul.
 
O alta metoda prin care poti beneficia de nutrientii acestui fruct este sucul de guava. De asemenea, guava poate da o aroma deosebita salatelor de fructe.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro