#6. Ciorba de fasole (cu sau fără afumătură)
Ideală atât în perioada postului sau pentru vegetarieni, dacă din ingrediente lipsește carnea, sau în restul anului, când în compoziție intră și niște afumătură, ciorba de fasole nu putea să lipsească din lista noastră. Poate fi acrită cu zeamă de varză sau mâncată în pâine,și va fi mereu la fel de bună.
#7. Borșul
O altă ciorbă specifică Moldovei, borșul se poate face numai din legume sau cu carne – de pui, de vită sau chiar de porc. Important este să fie acrită cu borș, care-i va da gustul de mâncare ca la mama acasă.
#8. Ciorba de miel
Mâncată în special de Paște, în Oltenia, ciorba de miel se face cu burtă de miel tocată fideluțe, rădăcinoase și leuștean proaspăt, dreasă cu smântână sau iaurt de oaie.
#9. Ciorba de potroace
Servită, inițial, la nunțile oltenești, ciorba de potroace este acum cunoscută și îndrăgită în întreaga țară. Făcută cu carne ușoară, de pasăre și multă zeamă de varză, ciorba de potroace se mănâncă foarte fierbinte, cu pătrunjel și mărar verzi deasupra.
#10. Ciorba rădăuțeană
Așa cum îi spune și numele, această ciorbă este specifică zonei Moldovei, fiind adoptată, de-a lungul timpului, de gospodine din întreaga țară. Ingredientele de bază pentru ciorba rădăuțeană sunt carnea de pasăre, legumele, smântâna, făina, câteva ouă, mirodenii, usturoi și un strop de oțet.