Cum se consumă fructele oleaginoase: 6 idei apetisante
Dietă & Fitness · Nutritie / De Amalia Skelton, 27.12.2019

Migdalele, nucile, fisticul, nucile caju, cele macadamia, alunele de pădure, nucile pecan sau arahidele sunt gustări utile consumate simple, dar te poți plictisi de un astfel de meniu. Descoperă cum se consumă fructele oleaginoase în mod creativ și le vei putea integra în rețetele tale preferate pentru un plus de gust și vitamine.

Precis ai observat că fructele oleaginoase au un gust apetisant, dar în unele cazuri nu este benefic să le consumi simple, mai ales dacă nu ai măsurat clar porția. Caloriile se pot acumula și îți va fi greu să revii la greutatea dorită. Poți alege fie să monitorizezi atent porțiile, fie să incluzi acest ingredient consistent în felurile de mâncare preferate. 
Contează foarte mult cum se consumă fructele oleaginoase pentru că de ideile tale vor depinde forma corpului și tipul de ținute pe care le poți purta. Dacă le utilizezi în mod creativ te poți bucura de aroma deosebită și consistența pe care o adaugă preparatelor, fără să ai parte de rotunjimi inestetice. Nu este nicio problemă dacă nu îți place să le mănânci simple, ci combinarea mai multor ingrediente îți poate oferi beneficii suplimentare pentru siluetă și sănătate.

 
Iată cum se consumă fructele oleaginoase fără să te plictisești:

 
1. În loc de crustă pentru plăcinte

O crustă realizată din fructe oleaginoase poate fi adaptată aproape la orice fel de plăcintă, indiferent dacă umplutura este dulce sau sărată. Nu este nicio problemă nici dacă va conține strict legume. Cea mai simplă variantă este să combini nuci caju cu miez de nucă de cocos neîndulcit și esență de vanilie. De asemenea, poți testa și un mix din nuci, fulgi de migdale, ulei de cocos, ouă și esență de vanilie.

 
2. Pentru șnițelele de pui și curcan sau când rumenești peștele

Vrei să variezi puțin gustul felului principal pe care îl servești la prânz? Poți opta în continuare pentru carne de pui sau pește, dar dacă vei folosi fructe oleaginoase în loc de pesmet vei crește totalul de proteine și vei evita îngrășarea. 
Nucile măcinate și fisticul se potrivesc cel mai bine pentru șnițele, iar migdalele și nucile caju sunt ideale pentru carnea de curcan. Nucile macadamia și fulgii de cocos se combină foarte simplu cu păstrăv, șprot sau hering, iar pentru somon și macrou alege semințe de pin cu migdale măcinate. Nu uita să prepari și un sos cu vin alb, miere și muștar.

 
3. Pentru ravioli

Chiar dacă nu ai timp să faci chiar tu ravioli poți cumpăra o variantă cu umplutură de roșii și busuioc, lângă care vei prepara un sos din nuci măcinate, usturoi, unt, vin alb, fulgi de ardei iute și parmezan. De asemenea, poți adapta ravioli și pentru a obține un desert apetisant. În acest caz va trebui să alegi ravioli cu umplutură de gem de pere sau ananas și vei prepara un sos din unt de migdale, miez de nucă de cocos, zahăr brun și fulgi de ciocolată.

 
4. Pentru băuturile calde

În sezonul rece probabil te relaxezi seara cu o băutură caldă, care te revitalizează. Deși ciocolata caldă este opțiunea clasică, să știi că o poți îmbunătăți dacă adaugi nuci măcinate, lapte de cocos, esență de vanilie și puțină miere de salcâm.

 
5. Pentru sosuri

Un meniu sănătos este pus în pericol de sosurile cu mult zahăr și grăsimi nesănătoase, dar cu ajutorul fructelor oleaginoase poți prepara variante benefice, cu un gust mult mai bun. Combină nucile caju măcinate cu linte roșie, morcovi și humus sau creează o variantă picantă amestecând pastă de tomate cu nuci și piper cayenne.

 
6. Pentru cheesecake

Dacă îți place acest desert să știi că nu ai de ce să te limitezi la ciocolată și fructe ca ingrediente suplimentare. Fisticul rumenit la cuptor, nucile macadamia, caramelul și curmalele pot constitui un topping nou, care te va cuceri imediat.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro