Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi
Migdalele nu doar că sunt delicioase, dar sunt şi extrem de sănătoase.
Acestea conţin o mulţime de vitamine şi alte elemente de care avem nevoie pentru a fi frumoase şi sănătoase.BrightSide ne prezintă 7 schimbări pozitive care apar dacă mănânci migdale în fiecare zi:
Reducerea colesterolului
Migdalele se numără printre cele mai eficiente 5 alimente pentru reducerea colesterolului rău. Dacă deja este prea mare, creşte numărul de migdale consumate la 20-30 pe zi. Simptomele sunt petele albe pe pleoapele inferioare, durerile de picioare şi încărunţirea prematură a părului.
Părul sănătos
Migdalele conţin aproape toate vitaminele şi mineralele necesare pentru a stimula creşterea părului şi întărirea lui. Magneziul şi zincul stimulează creşterea, vitamina E îl face mai puternic, iar vitamina B dă luciu şi longevitate.
Prevenirea bolilor cardiace
Antioxidanţii, grăsimile mononesaturate, magneziul şi cuprul din migdale ajută inima li vasele de sânge. Pentru a preveni boala cardiacă ischemică şi alte afecţiuni cardiace, mănâncă migdalele cu coajă.
Prevenirea ridurilor
Migdalele conţin o cantitate mare de mangan care ajută la producerea colagenului, o proteină responsabilă de tonusul pielii. Vitamina E, un antioxidant, ajută de asemenea la combaterea semnelor de îmbătrânire.
Floră bacteriană sănătoasă
Cojile de migdale pt avea efect prebiotic, ajută la creşterea şi înmulţirea bacteriilor intestinale bune. Dacă există un dezechilibru(su simptome precum dureri de stomac, respiraţie urâtă sau indigestie), se recomandă să consumul a 30-35 migdale pe zi.
Pierderea în greutate
Un studiu ştiinţific a demonstart că oamenii care consumă migdale, consumă mai puţini carbohidraţi(dulciuri sau produse de patiserie). Normalizarea metabolismului contribuie, de asemenea, la scăderea în greutate, asigurată de vitamnie şi fibre.
Îmbunătăţirea activităţii creierului
Consumul regulat de migdale îmbunătăţeşte memoria datorită vitamiei E şi a acizilor graşi. În plus, acestea împiedică îmbătrânirea creierului.