Paste din hrişcă şi quinoa cu avocado şi roşii cherry
Meniul lui Carmen Brumă în ultimul trimestru de sarcină
Carmen Brumă şi-a diversificat meniul zilnic după ce a intrat în ultimul trimestru de sarcină. Vedeta a detaliat meniul său săptămânal pe Facebook:
LUNI
Dimineaţă: 2-3 felii pâine integrală (sau crackers) cu ricotta plus un ardei kapiaCafea sau ceai
Gustare – 2 pumni de migdale crude
Prânz – 100-150 grame ficăţei de pui la cuptor cu salată de varză
Gustare – 1 iaurt mic (150 gr, max 2% grăsime, dar nu 0%) cu 3-4 linguriţe seminţe de dovleac crude
Cină – somon (100-150 gr) la grătar cu spanac (proaspăt sau sote)
MARŢI
Dimineaţă – Omletă cu ciuperci (din 3-4 ouă fără ulei) cu salată de roşii şi 2-3 felii de pâine integrală sau crackersCafea sau ceai
Gustare – 2-3 linguriţe de seminţe de susan amestecate cu o linguriţă de miere (şi puţină apă cât să se formeze o pastă)
Prânz – Muşchi de vită la grătar (150-200 gr) cu broccoli fiert sau sote
Gustare – 100 gr de urdă amestecată cu mărar, puţin ulei de măsline şi 2-3 linguriţe de seminţe de floarea soarelui crude
Cină – 100-150 gr quinoa (fiartă) cu busuioc, roşii, pătrunjel
MIERCURI
Dimineaţă – 2-3 felii de pâine integrală unse cu pastă de sardine (sardine la cuptor sau din conserve în suc propriu sau ulei amestecate cu 1-2 linguriţe de unt, ardei gras şi tulpină de ţelină; în supermarket o găsiţi sub denumirea de apio)Cafea sau ceai
Gustare – o banană şi un kiwi
Prânz – Piept de pui, 150-200 gr, la grătar cu sos de roşii (de preferat din roşii proaspete)
Gustare – un iaurt mic (până în 2% grăsime, 150 gr)
Cină – Curcan (100-150gr) la cuptor sau grătar cu ciuperci (4-5 ciuperci mari la cuptor sau grătar)
JOI
Dimineaţă – 3-4 linguri de fulgi de ovăz cu 2-3 linguriţe stafide şi 2-3 linguriţe de merişorCafea sau ceai
Gustare – 2 pumni de miez de nucă crudă
Prânz – 100-150 gr paste integrale busuioc, roşii, ulei de măsline, sare
Gustare – Supă de legume (fără fasole boabe, mazăre, linte, cartof)
Cină – Doradă, cod sau păstrăv la grătar cu salată verde
VINERI
Dimineaţă – Salată de fructe proaspete – o pară, o portocală, un kiwi, un mărCafea sau ceai
Gustare – 2-3 felii de pâine integrală sau crackers cu hummus (pastă de năut)
Prânz – Muşchi de porc la grătar sau cuptor (100-150 gr) cu salată verde cu avocado
Gustare – 1 iaurt (150 gr, max 2% grăsime, dar nu 0%) cu un pumn de seminţe crude (migdale, nuci, caju)
Cină – Pulpe de pui la grătar (100-150 gr) cu legume la grătar (nu cartof)
SÂMBĂTĂ
Dimineaţă – 2-3 ouă fierte (moderat astfel încât să fie cleioase) cu 2-3 felii de pâine şi castravete proaspătCafea sau ceai
Gustare – 2 pumni de ananas proaspăt, tăiat cubuleţe
Prânz – Orice pofteşti, inclusiv desert
Gustare – un iaurt, 150 gr, cu 2-3 linguriţe de susan negru
Cină – Supă de pui fără paste făinoase, cartof, mazăre, linte
DUMINICĂ
Dimineaţă – Budincă de mei cu stafide (100 gr mei fiert amestecat cu 3-4 prune deshidratate, 2-3 linguriţe de stafide, scorţişoară, nuca mărunţită şi jumătate de linguriţă de miere adăugată după ce amestecul s-a răcit)Cafea sau ceai
Prânz – Ciorbă de fasole (100-150 gr) fără prăjeală sau carne cu salată de murături (sau ceapă)
Gustare – Salată tabuleh (roşii, pătrunjel, lămâie, ceapă) cu 2 crackersi sau pâine integrală
Cină – Ficăţei de pui la grătar sau cuptor cu salată din legume proaspete, după preferinţe (verde, roşii, castraveţi, ardei, fenicul).