9 lucruri despre exerciții și dietă care nu sunt complet adevărate
De-a lungul anilor, am primit multe întrebări despre exerciții fizice și dietă. Subiectul este adesea dezbătut în rândul familiei, la locul de muncă, în social media, în ziare, bloguri etc.
În mijlocul atâtor opinii, poate fi dificil să găsiți răspunsuri reale.
În acest articol, vom trece în revistă câteva mituri despre exerciții fizice și dietă. Sperăm că va confirma sau anula unele dintre întrebările dvs.
1. Trebuie să aveți febră musculară a doua zi după un antrenament, pentru ca acesta să funcționeze
Mușchii pot fi stimulați fără durere. Prin urmare, nu trebuie să aveți scopul de a suferi după un antrenament.
2. Aportul de proteine trebuie crescut semnificativ la începerea antrenamentului de forță
Fals! Recomandările sunt 0,8 g proteine per kg de greutate corporală pe zi. Pentru sportivii de top care fac sport peste 20 de ore pe săptămână, recomandarea este de 2g pe kg de greutate corporală pe zi, în timp ce cei care fac mai puțin sport (5h / săptămână) nu au nevoie de mai mult de 1g pe kg de greutate corporală pe zi. Nu există niciun efect dovedit asupra creșterii masei musculare la un aport de 3-4g pe kg de greutate corporală pe zi. Prin urmare, nevoia de proteine ar trebui acoperită de o dietă sănătoasă și variată, în cazul majorității oamenilor.
3. Metabolismul scade odată cu înaintarea în vârstă
E adevărat, metabolismul este cel mai ridicat la vârsta de 20 de ani, apoi scade cu aproximativ 1% în fiecare an. Înseamnă că pe măsură ce vremurile se schimbă și îmbătrâniți, nu veți mai putea mânca la fel de mult fără a vă crește nivelul de activitate.
4. Unele persoane se nasc cu oase mai grele și mai mari decât altele
Fals! Greutatea medie a scheletului uman este undeva între 2,5 - 4,5 kg. Ceea ce constituie partea majoră a greutății corporale este compoziția mușchilor și a grăsimii.
5. Dacă nu ați reușit să slăbiți în trecut, nu o veți face niciodată
Nu este adevărat. Tentativele anterioare vă oferă experiență și cunoștințe despre exerciții fizice și dietă, care vă vor face cu siguranță mai bine pregătiți.
6. Alergarea arde mai multe calorii decât mersul pe bicicletă
E adevărat, alergarea arde mai multe calorii decât mersul pe bicicletă, cu timp de recuperare egal și sarcină egală.
Motivul pentru aceasta este că:
Alergarea necesită o muncă constantă și nu aveți parte de „pauze”. Pauzele sunt mai frecvente în ciclism, plus în cursele de coborâre, unde este necesară mult mai puțină energie.
Alergarea necesită munca musculară atât a corpului inferior, cât și a corpului superior, în timp ce ciclismul necesită în principal energie din partea inferioară a corpului, ceea ce înseamnă că consumul total de energie va fi mai mic.
Alergarea este o activitate care suportă greutatea. La mersul pe bicicletă, bicicleta „ajută” să suporte greutatea corporală.
7. Ardeți mai multe grăsimi (kcal / calorii) la intensitate scăzută vs. intensitate ridicată
Fals! Arderea totală a caloriilor este cheia reducerii greutății, întrucât toate surplusurile din ceea ce mâncați vor fi stocate ca grăsimi. Cele mai multe grăsimi le ardeți la ritmul cardiac de 70-75, dar arderea totală va fi mult mai mică decât la o intensitate mai mare.Dacă vreți să urmăriți cu acuratețe câte calorii ardeți în cadrul unui antrenament, puteți încerca o brățară de fitness.
8. Antrenamentul de rezistență este mai bun pentru reducerea greutății decât antrenamentul de forță, deși creșterea masei musculare determină o ardere calorică mai mare, chiar și în perioada de odihnă
Adevărat! 1 kg de masă musculară mărește metabolismul în repaus cu doar aproximativ 13 kcal pe zi, deci cel mai rapid mod de reducere a greutății va fi antrenamentul de anduranță. Dar, într-o perspectivă mai lungă, creșterea masei musculare are o mare importanță pentru menținerea unei greutăți stabile.
Așadar, se recomandă o combinație de antrenamente, dar cel mai mare impact asupra greutății vine din antrenamentul de anduranță.
9. Mesele de seară cresc riscul de a fi supraponderal
Acesta este un mit. Contează aportul total de calorii din timpul zilei, nu neapărat când le consumați.