Porumbul fiert oferă numeroase beneficii pentru sănătate dacă este consumat corect.
Porumbul este o mâncare populară stradală, care nu este doar gustoasă, ci și sănătoasă. În mediul rural, porumbul este ușor de procurat și deloc costisitor.
Pe lângă faptul că este extrem de delicios, beneficiile porumbului sunt imense
Porumbul fiert este o gustare gustoasă, sățioasă și sănătoasă. Este bogat în fibre, carbohidrați și proteine. De asemenea, conține vitaminele A, B și C, în afară de minerale esențiale precum magneziu, fosfor și potasiu.
Porumbul poate fi un adaos excelent la salate, spre exemplu. Acesta ne oferă un impuls instantaneu de energie. De asemenea, are proprietăți de combatere a cancerului și ajută la o digestie mai bună.
Consumul în exces de porumb poate duce la creșterea în greutate
Cu toate acestea, consumul excesiv de porumb poate duce la creșterea în greutate și, prin urmare, trebuie să fii atent la cât de mult să mănânci.
Porumbul este plin de fibre, vitamine și minerale. Cu o densitate energetică de 365 Kcal/100 g, porumbul se găsește peste tot în lume.
Valoarea nutritivă a porumbului fiert
Valoarea nutritivă pentru 100 de grame de porumb fiert este:
- Calorii: 96 kcal
- Proteine: 3,4 grame
- Carbohidrați: 21 de grame
- Fibre: 2,4 grame
- Grăsimi: 1,5 grame
Porumbul este bogat în carbohidrați, fibre, vitamine (cum ar fi vitamina C și acid folic), precum și în minerale esențiale, inclusiv zinc, magneziu, cupru, fier și mangan. Constă în principal din fibre insolubile, prin urmare este digerat lent. Astfel, unul dintre cele mai mari beneficii pentru sănătate ale porumbului este că nu provoacă o creștere nesănătoasă a zahărului din sânge, ceea ce îl face un aliment cu indice glicemic scăzut.
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale porumbului fiert?
Porumbul poate îmbunătăți digestia
Fibrele din porumb ajută la digestie și promovează buna funcționare a intestinului. Poate ajuta și la prevenirea constipației.
Porumbul stimulează sănătatea inimii
Porumbul conține antioxidanți și poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol.
Porumbul conține compuși precum acid folic, potasiu și steroli vegetali, care sunt benefici pentru sănătatea inimii.
Folatul ajută la scăderea nivelului de homocisteină, reducând riscul de boli de inimă.
Potasiul ajută la reglarea tensiunii arteriale, în timp ce sterolii din plante ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Porumbul este bogat în fibre, așadar consumul a 25 de grame de fibre pe zi, pentru femei, poate reduce riscul de boli cardiovasculare.
Consumul de porumb poate oferi un plus de energie
Carbohidrații găsiți în porumb oferă un impuls rapid de energie. Așadar, acest lucru îl face o alegere potrivită pentru persoanele active.
Porumbul are carbohidrați care oferă rapid energie corpului tău.
Carbohidrații din porumb sunt descompuși în glucoză, care este folosită de celule pentru producerea de energie, susținând vitalitatea generală și rezistența.
Îmbunătățește sănătatea ochilor
Porumbul este o sursă bună de carotenoizi, inclusiv luteină și zeaxantina, care sunt benefice pentru sănătatea ochilor.
Acești compuși ajută la protejarea ochilor de degenerescența maculară legată de vârstă și de cataractă prin filtrarea luminii albastre dăunătoare și reducerea daunelor oxidative ale retinei.
Ajută la gestionarea greutății
Conținutul de fibre din porumb oferă senzația de sațietate, făcându-l o gustare sănătoasă.
Acest lucru ajută la gestionarea greutății prin reducerea aportului total de calorii.
Porumbul are un conținut relativ scăzut de calorii și grăsimi, ceea ce îl face potrivit pentru dietele de menținere a greutății.
Conținutul său de fibre promovează sațietatea, ajutând la controlul apetitului și la prevenirea supraalimentării. Cu toate acestea, trebuie evitat excesul, deoarece poate avea efectul opus.
Porumbul intărește imunitatea
Vitaminele precum vitamina C din porumb joacă un rol important în susținerea sistemului imunitar. Acest lucru ajută organismul să se apere împotriva bolilor.
Porumbul scade și riscul de a dezvolta boli cronice.
Reduce riscul de anemie
Porumbul conține fier, care este esențial pentru prevenirea anemiei cu deficit de fier. Este deosebit de important pentru persoanele cu un nivel scăzut de fier.
Sursă: healthshots
Foto: depositphotos