10. DA: Nucile – Deşi multă lume nu se gândeşte să consume nuci la micul dejun, acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase şi proteine. Dacă sunt consumate dis de dimineaţă, acestea pot îmbunătăţi sănătatea sistemului digestiv contribuind la un nivel normal al PH-ului stomacului, diminuând riscul ulcerului şi al excesului de acid din stomac.

11. DA: Papaya – Papaya conţine o ezimă puternică numită papaină, considerată un adjuvant în digestie, cu rol în reducerea riscului de cancer de colon, ducând la eliminarea radicalilor liberi din tractul digestiv. Papaya are un conţinut ridicat de fibre, vitamina E şi C, necesare pentru o digestie optimă.


12. NU: Produsele de patiserie - Deşi sunt delicioase, croissantele sau brioşele nu sunt modul ideal de a-ţi începe ziua. Acestea conţin drojdie, un tip de bacterie care irită mucoasa stomacului şi pot cauza gaze.

13. DA: Hrişca – Optează pentru hrişcă întrucât aceasta stimulează digestia. Este o sursă bună de proteine, fier şi vitamine, fie că alegi să o adaugi la smoothie-uri, să faci clătite sau batoane de hrişcă cu fructe.

14. NU: Legumele crude - Acestea sunt alimente extreme de nutritive, dar nu sunt cele mai indicate pentru micul dejun. Bogate în aminoacizi, legumele crude pot cauza arsuri la stomac, balonări, şi dureri abdominale dacă sunt consumate pe stomacul gol.


15. DA: Cerealele integrale – Acestea conţin carbohidraţi complecşi, necesari într-o dietă sănătoasă. Momentul ideal pentru a le consuma este dis de dimineaţă întrucât sunt carbohidraţi cu eliberare lentă. Pâina prăjită integrală (fără drojdie) sau clătitele din făină integrală sunt ideale în acest caz.


Foto: Depositphotos, Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro