10 idei pentru un mic dejun de post
10. Chifteluțe de mazăre cu sos de avocado
Poți să prepari de seara aceste chifteluțe pe care să le ai la îndemână dimineața când ești pe fugă. Ele stau foarte bine la frigider și vei avea mereu un mic dejun de post gata preparat. După ce ai fiert câteva minute mazărea congelată se adaugă peste ceapa și usturoiul călite, după care se adaugă amestecul în robotul de bucătărie și se mixează până când obții o pastă. Se adaugă apoi făină de năut, bicarbonat de sodiu, sare, piper și verdețuri. Se formează biluțe, după care se aplatizează puțin în tava tapetată cu foaie de copt. Înainte de a se introduce la cuptor se ung cu puțin ulei de măsline și se lasă la copt aproximativ 18 minute la 180 de grade Celsius. Se servesc cu sos de avocado sau sos din iaurt de soia.
Foto și rețetă: http://wallflowerkitchen.com