10 idei pentru un mic dejun de post
2. Trei variante de toast: dulce și sărat
Dacă te-ai obișnuit să mănânci pâine prăjită la micul dejun, nu trebuie să renunți la ea când ții post. Poți să găsești o mulțime de variante de post ca să înlocuiești brânzeturile, ochiurile, untul sau mezelurile.
O combinație interesantă și sățioasă este aceea dintre avocado, roșii și fasole roșie pasată puțin. De asemenea, poți să înlocuiești fasolea cu pastă de năut (humus) ca să obții un mi dejun de post foarte rapid. Fasolea sau năutul asigură proteine, avocado conține grăsimi bune, iar roșiile și pâinea integrală furnizează carbohidrați și fibre. Astfel, obții un mic dejun echilibrat și sănătos pentru zilele în care ții post.
O altă combinație pentru cei care preferă un mic dejun dulce este untul de arahide care conține proteine și grăsimi bune, alături de felii de măr, banană și ciocolată neagră fără lapte (opțional).
Foto și rețetă: https://www.veganosity.com